...
Härligt formfranska med surdeg recept

Härligt formfranska med surdeg

Detta formfranska är gjort med surdeg, vilket ger ett härligt syrligt inslag i brödet. Det är lätt att göra och blir saftigt och mjukt inuti.
Portioner 1 bröd (ca 12 skivor)
Kalorier 116 kcal
förb5 minuter
Till.tid25 minuter
jäsa10 timmar
Totalt10 timmar 30 minuter
1 bröd (ca 12 skivor)

Ingredienser

  • 1 dl surdeg aktiv, fördjupad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl vatten

Instruktioner

  • Blanda surdeg, vetemjöl och salt i en skål. Tillsätt vatten och rör om tills det blir en jämn smet.
  • Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 8-12 timmar.
  • Sätt ugnen på 250°C. Smörj en form och sätt den åt sidan.
  • Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills det har fått en gyllenbrun färg.
  • Låt brödet svalna lite i formen innan du tar ut det och skär det i skivor.

Recept anteckningar

  • Du kan byta ut vetemjölet mot annat mjöl om du föredrar det, t.ex. råg- eller kornmjöl.
  • Du kan också lägga till olika smaksättningar i smeten, t.ex. rostade frön eller torkade frukter.
Måltid Frukost
Kök Franskt

recept näringsinnehåll

Härligt formfranska med surdeg Näringsinnehåll
Portionsstorlek
 
12 g
per portion
Kalorier
116
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Kolhydrater
 
22
g
7
%
Protein
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Portionsstorlek
 
12 g
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, bröd, Formfranska, mjukt, saftigt, surdeg, syrligt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *