...
Hembakt bröd med frön och honung recept

Hembakt bröd med frön och honung

Ett saftigt och hälsosamt bröd med en god smak av honung och frön. Perfekt att servera till frukost eller som en nyttig mellanmålsalternativ.
Portioner 1 bröd
Kalorier 1314 kcal
förb5 minuter
Till.tid40 minuter
Totalt45 minuter
1 bröd

Ingredienser

  • 1 ¾ dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 msk solrosfrön elr t.ex. sesam, linfrön.
  • 1 ½ dl rågmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl

Instruktioner

  • Värm upp vattnet tillsammans med honung och salt i en kastrull.
  • Tillsätt fröerna och rör om.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och rör om tills degen samlar sig.
  • Kavla ut degen till en rund form och lägg den i en smord brödform.
  • Grädda brödet i en ugn vid 200 grader i ca 40 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.
  • Låt brödet svalna innan du skär upp det.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Hembakt bröd med frön och honung Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1314
% Daily Value*
Fat
 
14
g
22
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
6
g
Enkelomättat fett
 
4
g
Natrium
 
2344
mg
102
%
Kalium
 
873
mg
25
%
Kolhydrater
 
266
g
89
%
Fiber
 
24
g
100
%
Socker
 
37
g
41
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
10
IU
0
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Kalcium
 
83
mg
8
%
Järn
 
12
mg
67
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bröd, frön, Hembakt, honung, Mjöl, Varmt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *