Hemgjord müsli
Att göra sin egen müsli hemma är verkligen enkelt och gott, och som ett plus finns det möjligt att spara pengar på att göra det själv.
Portioner 10
Kalorier 365 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
10
Ingredienser
- 1 dl kokos riven
- 1 dl hasselnötter grovhackade
- 1 dl solrosfrön
- 4 dl havregryn
- 2 krm salt
- 1 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 2 msk honung
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Separat, rör ihop vatten, olja och honung tills honungen har lösts upp ordentligt.
- Häll den flytande blandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda väl tills allt är ordentligt blandat. Sprid ut blandningen på en ugnsplåt eller i en stor ugnsform och rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om blandningen med jämna mellanrum för att undvika att den bränns.
- När blandningen är färdigrostad, låt den svalna helt och förvara sedan i en torr behållare.
Måltid Frukost
Kök Internationellt
recept näringsinnehåll
Hemgjord müsli Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
365
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Mättat fett
5
g
31
%
Fleromättat fett
8
g
Enkelomättat fett
8
g
Natrium
83
mg
4
%
Kalium
315
mg
9
%
Kolhydrater
36
g
12
%
Fiber
7
g
29
%
Socker
5
g
6
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
7
IU
0
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
42
mg
4
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Hemgjord müsli, musli