...
Hemlagad Kajmak - den ultimata fyllningen för dina bakverk recept

Hemlagad Kajmak – den ultimata fyllningen för dina bakverk

Kajmak är en traditionell sydosteuropeisk fyllning gjord av grädde och mjölk. Det är enkel att göra hemma och kan användas som fyllning i många bakverk såsom baklava och som topping på bröd. I detta recept kommer vi att visa hur man gör enkel och smakrik kajmak hemma.
Portioner 1
Kalorier 1151 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme 30 minuter
Totalt1 timme 40 minuter
1

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 1 dl grädde
  • ½ dl socker
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk vaniljpulver valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Koka upp mjölk, grädde, socker och salt i en stor kastrull.
  • Låt det koka i ca 30 minuter under omrörning, tills det har tjocknat.
  • Ta av från värmen och tillsätt vaniljpulver (om du använder det).
  • Häll blandningen i en smord form och grädda i ugnen i ca 1 timme eller tills det har sjunkit och blivit gyllene.
  • Ta ut formen från ugnen och låt kajmak svalna.
  • Skär sedan upp den i bitar och servera eller använd som fyllning i bakverk.

Recept anteckningar

  • Kajmak kan förvaras i kylskåp i upp till 1 vecka.
  • Du kan också tillsätta kryddor eller smaksättning efter smak.

recept näringsinnehåll

Hemlagad Kajmak – den ultimata fyllningen för dina bakverk Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1151
% Daily Value*
Fat
 
69
g
106
%
Mättat fett
 
42
g
263
%
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
16
g
Kolesterol
 
237
mg
79
%
Natrium
 
1001
mg
44
%
Kalium
 
1643
mg
47
%
Kolhydrater
 
101
g
34
%
Socker
 
102
g
113
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
3141
IU
63
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
2
mg
118
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
4
mg
40
%
Vitamin B6
 
1
mg
50
%
Vitamin B12
 
6
µg
100
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Vitamin D
 
13
µg
87
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
6
µg
6
%
Kalcium
 
1335
mg
134
%
Copper
 
0.02
mg
1
%
Folate
 
4
µg
1
%
Järn
 
0.1
mg
1
%
Manganese
 
0.04
mg
2
%
Magnesium
 
131
mg
33
%
Phosphorus
 
1100
mg
110
%
Selenium
 
23
µg
33
%
Zinc
 
4
mg
27
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakverk, fyllning, grädde, kajmak, mjölk

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *