...

Hemlagad Kajmak – den ultimata fyllningen för dina bakverk

Kajmak är en traditionell sydosteuropeisk fyllning gjord av grädde och mjölk. Det är enkel att göra hemma och kan användas som fyllning i många bakverk såsom baklava och som topping på bröd. I detta recept kommer vi att visa hur man gör enkel och smakrik kajmak hemma.
Portioner 1
Kalorier 1151 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme 30 minuter
Totalt1 timme 40 minuter
1

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 1 dl grädde
  • ½ dl socker
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk vaniljpulver valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Koka upp mjölk, grädde, socker och salt i en stor kastrull.
  • Låt det koka i ca 30 minuter under omrörning, tills det har tjocknat.
  • Ta av från värmen och tillsätt vaniljpulver (om du använder det).
  • Häll blandningen i en smord form och grädda i ugnen i ca 1 timme eller tills det har sjunkit och blivit gyllene.
  • Ta ut formen från ugnen och låt kajmak svalna.
  • Skär sedan upp den i bitar och servera eller använd som fyllning i bakverk.

Recept anteckningar

  • Kajmak kan förvaras i kylskåp i upp till 1 vecka.
  • Du kan också tillsätta kryddor eller smaksättning efter smak.

recept näringsinnehåll

Hemlagad Kajmak – den ultimata fyllningen för dina bakverk Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1151
% Daily Value*
Fat
 
69
g
106
%
Mättat fett
 
42
g
263
%
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
16
g
Kolesterol
 
237
mg
79
%
Natrium
 
1001
mg
44
%
Kalium
 
1643
mg
47
%
Kolhydrater
 
101
g
34
%
Socker
 
102
g
113
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
3141
IU
63
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
2
mg
118
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
4
mg
40
%
Vitamin B6
 
1
mg
50
%
Vitamin B12
 
6
µg
100
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Vitamin D
 
13
µg
87
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
6
µg
6
%
Kalcium
 
1335
mg
134
%
Copper
 
0.02
mg
1
%
Folate
 
4
µg
1
%
Järn
 
0.1
mg
1
%
Manganese
 
0.04
mg
2
%
Magnesium
 
131
mg
33
%
Phosphorus
 
1100
mg
110
%
Selenium
 
23
µg
33
%
Zinc
 
4
mg
27
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakverk, fyllning, grädde, kajmak, mjölk

Lämna en kommentar

Recept betyg




Dela ditt recept

Låt oss skapa något enastående tillsammans.

Dela med dig av dina recept idag, enkelt och smidigt!

användarnamn *
Email *
Lösenord *