Hemlagad Kvrgusa – den ultimata serbiska bakverken
Kvrgusa är en traditionell serbisk bakverk gjord av fyllda degknyten. De kan fyllas med kött eller päron och serveras med smör och ost. I detta recept kommer vi att visa hur man gör hemlagade kvrgusa hemma.
Portioner 6
Kalorier 637 kcal
förb40 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
6
Ingredienser
- 500 gram vetemjöl
- 1 ägg
- ½ dl mjölk
- ½ tsk salt
- Olja för fritering
Fyllning
- 500 g köttfärs
- 1 gullök
- 2 vitlöksklyftor
- salt & svartpeppar
Friviligt
- 2 päron
- 1 dl socker
Instruktioner
- Sätt upp en matberedare med vetemjöl, ägg, mjölk och salt. Kör tills det bildar en deg.
- Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
- Förbered fyllningen genom att blanda köttfärs, hackad gul lök, hackade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar (eller skala och skär päronen i små bitar och blanda med socker)
- Rulla ut degen till en tunna platta och skär ut små cirklar med en glas eller skål.
- Placera en liten mängd fyllning på varje degcirkel och vik ihop till en halvmåneform.
- Friter kvrgusa i en djup panna med olja i ca 3-5 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
- Servera med smör och ost.
Recept anteckningar
- Kvrgusa kan också fryst och friteras vid senare tillfälle.
- Du kan också använda andra smaksättningar efter smak.
recept näringsinnehåll
Hemlagad Kvrgusa – den ultimata serbiska bakverken Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
637
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Mättat fett
7
g
44
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
8
g
Kolesterol
87
mg
29
%
Natrium
267
mg
12
%
Kalium
437
mg
12
%
Kolhydrater
92
g
31
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
24
g
27
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
68
IU
1
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Kalcium
54
mg
5
%
Järn
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord degknyten, friterad, fyllning, köttfärs, kvrgusa, päron, serbisk mat