...
Hemlagad Kvrgusa - den ultimata serbiska bakverken recept

Hemlagad Kvrgusa – den ultimata serbiska bakverken

Kvrgusa är en traditionell serbisk bakverk gjord av fyllda degknyten. De kan fyllas med kött eller päron och serveras med smör och ost. I detta recept kommer vi att visa hur man gör hemlagade kvrgusa hemma.
Portioner 6
Kalorier 637 kcal
förb40 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt1 timme
6

Ingredienser

  • 500 gram vetemjöl
  • 1 ägg
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • Olja för fritering

Fyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & svartpeppar

Friviligt

Instruktioner

  • Sätt upp en matberedare med vetemjöl, ägg, mjölk och salt. Kör tills det bildar en deg.
  • Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
  • Förbered fyllningen genom att blanda köttfärs, hackad gul lök, hackade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar (eller skala och skär päronen i små bitar och blanda med socker)
  • Rulla ut degen till en tunna platta och skär ut små cirklar med en glas eller skål.
  • Placera en liten mängd fyllning på varje degcirkel och vik ihop till en halvmåneform.
  • Friter kvrgusa i en djup panna med olja i ca 3-5 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
  • Servera med smör och ost.

Recept anteckningar

  • Kvrgusa kan också fryst och friteras vid senare tillfälle.
  • Du kan också använda andra smaksättningar efter smak.
Måltid Middag
Kök Serbisk

recept näringsinnehåll

Hemlagad Kvrgusa – den ultimata serbiska bakverken Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
637
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Mättat fett
 
7
g
44
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
8
g
Kolesterol
 
87
mg
29
%
Natrium
 
267
mg
12
%
Kalium
 
437
mg
12
%
Kolhydrater
 
92
g
31
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
24
g
27
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
68
IU
1
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Kalcium
 
54
mg
5
%
Järn
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord degknyten, friterad, fyllning, köttfärs, kvrgusa, päron, serbisk mat

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *