Hemlagad Simit – den ultimata turkiska bakverken
Simit är en traditionell turkisk bakverk gjord av mjöl, vatten, socker och jäst. De är täckta med sesamfrön och kan ätas som en snack eller som en del av en måltid. I detta recept kommer vi att visa hur man gör hemlagade simit hemma.
Portioner 12
Kalorier 230 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Jäsning1 timme t 30 minuter minuter
Totalt1 timme t 55 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12
Ingredienser
- 500 gram vetemjöl
- 7 gram jäst paket
- ½ dl socker
- ½ tsk salt
- ½ dl olja vegetabilisk
- ¾ dl vatten
- ½ dl sesamfrön
Instruktioner
- Sätt upp en matberedare med vetemjöl, jäst, socker och salt. Kör tills det blandas väl.
- Tillsätt vegetabilisk olja och vatten och kör tills det bildar en deg.
- Låt degen jäsa i en skål täckt med plastfolie i ca 1 timme eller tills den har dubblerat i storlek.
- Dela degen i 12 delar och forma till runda bröd.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Koka upp vatten i en stor kastrull på hög värme. Lägg bröden i det kokande vattnet i ca 30 sekunder per sida.
- Placera bröden på en tallrik och pensla med vatten och täck med sesamfrön.
- Grädda bröden i en ugn vid 200 grader i ca 15 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
- Servera varma eller kalla som en snack eller som en del av en måltid.
Recept anteckningar
- Simit kan också fryst och gräddas vid senare tillfälle.
- Du kan också använda andra frön eller kryddor efter smak.
recept näringsinnehåll
Hemlagad Simit – den ultimata turkiska bakverken Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
230
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Mättat fett
1
g
6
%
Transfett
0.02
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
3
g
Natrium
99
mg
4
%
Kalium
70
mg
2
%
Kolhydrater
37
g
12
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
4
g
4
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
0.4
IU
0
%
Vitamin C
0.002
mg
0
%
Kalcium
47
mg
5
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, sesamfrön, simit recept, turkisk mat