hemlagad spaghetti med köttfärssås
Detta är ett enkelt recept på hemlagad spaghetti med köttfärssås. Såsen görs på köttfärs, lök, vitlök, tomatsås och kryddor, och serveras sedan tillsammans med kokta spaghetti.
Portioner 4
Kalorier 595 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 250 gram spaghetti
- 500 gram nötfärs
- 1 stor lök finhackad
- 3 vitlöksklyftor finhackade
- 1 burk tomatsås 400 gram
- 1 tsk basilika
- 1 tsk oregano
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fräs köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk.
- Tillsätt tomatsås, basilika, oregano, salt och peppar. Låt såsen koka upp och sjuda i 10 minuter.
- Häll av vattnet från pastan och häll pastan tillbaka i kastrullen. Tillsätt köttfärssåsen och blanda väl.
- Servera pastan med köttfärssåsen och eventuellt parmesanost och färska basilikablad.
Recept anteckningar
- Du kan använda en färdig köttfärssås istället för att göra din egen.
- Du kan också lägga till grönsaker som morötter, paprika och zucchini i såsen.
recept näringsinnehåll
hemlagad spaghetti med köttfärssås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
595
% Daily Value*
Fat
26
g
40
%
Mättat fett
10
g
63
%
Transfett
2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
11
g
Kolesterol
89
mg
30
%
Natrium
894
mg
39
%
Kalium
997
mg
28
%
Kolhydrater
57
g
19
%
Fiber
5
g
21
%
Socker
8
g
9
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
746
IU
15
%
Vitamin C
13
mg
16
%
Kalcium
72
mg
7
%
Järn
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Enkel, italiensk, Köttfärssås, Lättlagad, middag, Spaghetti