Hemlagade Gnudi – enkel och läcker italiensk pasta
Gnudi är en italiensk pasta gjord av ricotta och semolina. De är vanligtvis serverade i en smör och ost-sås eller i en tomatsås. I detta recept kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra hemlagade gnudi hemma.
Portioner 6
Kalorier 243 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
6
Ingredienser
- 500 gram ricotta
- 1 dl semolina
- 2 ägg
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- 1/4 dl parmesan riven
- 1/4 dl basilika hackad
- olja (vegetabilisk) för kokning
Instruktioner
- Blanda ricotta, semolina, ägg, salt, svartpeppar, parmesan och basilika i en stor skål.
- Forma smeten till små bollar.
- Värm vegetabilisk olja i en stor kastrull med höga kanter till ca 180 grader C.
- Koka gnudi i oljan i ca 2-3 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
- Lägg upp gnudi på papper för att suga upp överflödig olja.
- Servera gnudi med valfri sås, t.ex. smör och ost eller tomatsås.
Recept anteckningar
- Gnudi kan också fryst och kokas vid senare tillfälle.
- Du kan också använda andra kryddor efter smak.
recept näringsinnehåll
Hemlagade Gnudi – enkel och läcker italiensk pasta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
243
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Mättat fett
8
g
50
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
100
mg
33
%
Natrium
255
mg
11
%
Kalium
156
mg
4
%
Kolhydrater
15
g
5
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
0.3
g
0
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
703
IU
14
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
241
mg
24
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord basilika, gnudi, italiensk mat, parmesan, pasta, ricotta, sås, semolina