...
Hemlagade Gnudi - enkel och läcker italiensk pasta recept

Hemlagade Gnudi – enkel och läcker italiensk pasta

Gnudi är en italiensk pasta gjord av ricotta och semolina. De är vanligtvis serverade i en smör och ost-sås eller i en tomatsås. I detta recept kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra hemlagade gnudi hemma.
Portioner 6
Kalorier 243 kcal
förb15 minuter
Till.tid10 minuter
Totalt25 minuter
6

Ingredienser

  • 500 gram ricotta
  • 1 dl semolina
  • 2 ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/4 dl parmesan riven
  • 1/4 dl basilika hackad
  • olja (vegetabilisk) för kokning

Instruktioner

  • Blanda ricotta, semolina, ägg, salt, svartpeppar, parmesan och basilika i en stor skål.
  • Forma smeten till små bollar.
  • Värm vegetabilisk olja i en stor kastrull med höga kanter till ca 180 grader C.
  • Koka gnudi i oljan i ca 2-3 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.
  • Lägg upp gnudi på papper för att suga upp överflödig olja.
  • Servera gnudi med valfri sås, t.ex. smör och ost eller tomatsås.

Recept anteckningar

  • Gnudi kan också fryst och kokas vid senare tillfälle.
  • Du kan också använda andra kryddor efter smak.
Måltid Middag
Typ av rätt pasta

recept näringsinnehåll

Hemlagade Gnudi – enkel och läcker italiensk pasta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
243
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Mättat fett
 
8
g
50
%
Transfett
 
0.01
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
4
g
Kolesterol
 
100
mg
33
%
Natrium
 
255
mg
11
%
Kalium
 
156
mg
4
%
Kolhydrater
 
15
g
5
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
703
IU
14
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Kalcium
 
241
mg
24
%
Järn
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord basilika, gnudi, italiensk mat, parmesan, pasta, ricotta, sås, semolina

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *