Hemlagade Pelmeni – rysk vinterrätt
3 av 1 betyg
Pelmeni är en traditionell rysk vinterrätt gjord av fyllda degknyten. De kan fyllas med kött, fisk eller vegetariska ingredienser och serveras med smör och sour cream. I detta recept kommer vi att visa hur man gör hemlagade pelmeni hemma.
Portioner 6 portioner
Kalorier 534 kcal
förb40 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
6 portioner
Ingredienser
- 500 gram vetemjöl
- 1 st ägg
- 1/2 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- Olja för kokning
- salt, svartpeppar
Fyllning
- 500 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
Instruktioner
- Sätt upp en matberedare med vetemjöl, ägg, vatten och salt. Kör tills det bildar en deg.
- Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
- Förbered fyllningen genom att blanda köttfärs, hackad gul lök, hackade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar.
- Rulla ut degen till en tunna platta och skär ut små cirklar med ett glas eller skål.
- Placera en liten mängd fyllning på varje degcirkel och vik ihop till en halvmåneform.
- Koka pelmeni i stora kastrull med kokande vatten och lite olja i ca 3-5 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
- Servera med smör och sour cream.
Recept anteckningar
- Pelmeni kan också fryst och kokt vid senare tillfälle.
- Du kan också använda fisk eller vegetariska ingredienser för fyllningen efter smak.
recept näringsinnehåll
Hemlagade Pelmeni – rysk vinterrätt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
534
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Mättat fett
7
g
44
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
8
g
Kolesterol
86
mg
29
%
Natrium
263
mg
11
%
Kalium
355
mg
10
%
Kolhydrater
66
g
22
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
1
g
1
%
Protein
24
g
48
%
Vitamin A
40
IU
1
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Kalcium
38
mg
4
%
Järn
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Matberedare
Nyckelord degknyten, kokning, köttfärs, pelmeni, rysk mat
1 svar på ”Hemlagade Pelmeni – rysk vinterrätt”
Detta är ingen rysk rätt. Det är en finsk rätt från början som ryssarna stulit som de gjort med i princip allt de kallar sitt.