...
Hemlagade Pelmeni - rysk vinterrätt recept

Hemlagade Pelmeni – rysk vinterrätt

3 av 1 betyg
Pelmeni är en traditionell rysk vinterrätt gjord av fyllda degknyten. De kan fyllas med kött, fisk eller vegetariska ingredienser och serveras med smör och sour cream. I detta recept kommer vi att visa hur man gör hemlagade pelmeni hemma.
Portioner 6 portioner
Kalorier 534 kcal
förb40 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt1 timme
6 portioner

Ingredienser

  • 500 gram vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Olja för kokning
  • salt, svartpeppar

Fyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor

Instruktioner

  • Sätt upp en matberedare med vetemjöl, ägg, vatten och salt. Kör tills det bildar en deg.
  • Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
  • Förbered fyllningen genom att blanda köttfärs, hackad gul lök, hackade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar.
  • Rulla ut degen till en tunna platta och skär ut små cirklar med ett glas eller skål.
  • Placera en liten mängd fyllning på varje degcirkel och vik ihop till en halvmåneform.
  • Koka pelmeni i stora kastrull med kokande vatten och lite olja i ca 3-5 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
  • Servera med smör och sour cream.

Recept anteckningar

  • Pelmeni kan också fryst och kokt vid senare tillfälle.
  • Du kan också använda fisk eller vegetariska ingredienser för fyllningen efter smak.
Måltid Middag
Kök Rysk

recept näringsinnehåll

Hemlagade Pelmeni – rysk vinterrätt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
534
% Daily Value*
Fat
 
18
g
28
%
Mättat fett
 
7
g
44
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
8
g
Kolesterol
 
86
mg
29
%
Natrium
 
263
mg
11
%
Kalium
 
355
mg
10
%
Kolhydrater
 
66
g
22
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
1
g
1
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
40
IU
1
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Kalcium
 
38
mg
4
%
Järn
 
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet

Redskap

Matberedare
Nyckelord degknyten, kokning, köttfärs, pelmeni, rysk mat

1 svar på ”Hemlagade Pelmeni – rysk vinterrätt”

  1. 3 stars
    Detta är ingen rysk rätt. Det är en finsk rätt från början som ryssarna stulit som de gjort med i princip allt de kallar sitt.

    Svara

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *