...
Himmelsk Hallon- och Chokladmascarponekaka recept

Himmelsk Hallon- och Chokladmascarponekaka

5 av 1 betyg
"Himmelsk Hallon- och Chokladmascarponekaka" är ett recept för en delikat dessert där en hemlagad sockerkaka kombineras med en rik chokladmascarponekräm och toppas med färska hallon och citronmeliss. Kakan bakas med citronskal för en fräsch twist, och krämen görs av smält choklad, mascarpone, honung och en äggula. När kakan är färdigbakad och sval, breder man på den krämiga chokladmascarponeblandningen och toppar med saftiga hallon och aromatisk citronmeliss för en perfekt balans av smaker.
Portioner 4 portioner
Kalorier 1022 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme
Totalt1 timme 10 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 st citron skalet
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st äggula
  • 125 g hallon
  • 0.5 st färsk citronmeliss

Instruktioner

  • Smörj en avlång brödform med lite smör.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Vänd ner mjölet, bakpulver och citronskal i äggvispet.
  • Tillsätt smält smör och mjölken, rör om smeten så den blir slät och jämn.
  • Häll upp smeten i formen och baka av i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40-45 minuter. Låt kakan svalna lite på ett bakgaller.
  • Lägg hälften av mascarponen, honung och hackad choklad i en kastrull och smält på svag värme på spisen. Vispa så att all choklad smälter, ta av från värmen och låt svalna.
  • Vispa ner resten av mascarponen och äggulan i chokladblandningen.
  • Häll upp krämen i en skål och låt den stelna något.
  • Skär upp fyra skivor av sockerkakan.
  • Bred rejält med chokladkrämen på varje skiva.
  • Avsluta med ett stort berg av färska hallon och citronmeliss på toppen.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Himmelsk Hallon- och Chokladmascarponekaka Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1022
% Daily Value*
Fat
 
51
g
78
%
Mättat fett
 
31
g
194
%
Transfett
 
0.4
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
6
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
270
mg
12
%
Kalium
 
349
mg
10
%
Kolhydrater
 
125
g
42
%
Fiber
 
7
g
29
%
Socker
 
58
g
64
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
1254
IU
25
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
0.5
mg
29
%
Vitamin B3
 
5
mg
25
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.2
µg
3
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Vitamin D
 
0.3
µg
2
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
5
µg
5
%
Kalcium
 
160
mg
16
%
Copper
 
1
mg
50
%
Folate
 
145
µg
36
%
Järn
 
7
mg
39
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
84
mg
21
%
Phosphorus
 
197
mg
20
%
Selenium
 
28
µg
40
%
Zinc
 
2
mg
13
%
Caffeine
 
20
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Chokladmascarpone, efterrätt, Hallon, Sockerkaka, Varm Sockerkaka

1 svar på ”Himmelsk Hallon- och Chokladmascarponekaka”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *