...
Hjortronsylt recept

Hjortronsylt

Finns det något godare än hemmagjord hjortronsylt? Absolut inte, det är som himlen på jorden! Koka upp hjortron med syltsocker och häll det på allt du älskar – våfflor, gröt, glass, friterad ost, pannkakor, du kan till och med äta det direkt ur burken, om du vill! Det är så gott att du kan till och med lura björnar att dansa för att få en smak av det.
Portioner 1
Kalorier 1178 kcal
förb5 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt25 minuter
1

Ingredienser

  • 500 g hjortron
  • 2 1/2 dl syltsocker

Instruktioner

  • Ta bort eventuella blad och kvistar från 500 g hjortron och lägg dem i en kastrull tillsammans med 2 1/2 dl syltsocker. Koka upp blandningen och låt den sedan sjuda på svag värme i ungefär 10 minuter. Ta bort det skum som bildas på ytan.
    500 g hjortron, 2 1/2 dl syltsocker
  • Häll sylten i väl rengjorda och varma burkar. Stäng locket och låt dem svalna. Förvara burkarna på en mörk och sval plats.
Måltid Tillbehör
Kök Nordisk

recept näringsinnehåll

Hjortronsylt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1178
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Mättat fett
 
0.1
g
1
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
0.2
g
Natrium
 
50
mg
2
%
Kalium
 
970
mg
28
%
Kolhydrater
 
288
g
96
%
Fiber
 
9
g
38
%
Socker
 
279
g
310
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
125
IU
3
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
1
mg
59
%
Vitamin B3
 
3
mg
15
%
Vitamin B6
 
0.3
mg
15
%
Vitamin C
 
182
mg
221
%
Vitamin E
 
4
mg
27
%
Vitamin K
 
39
µg
37
%
Kalcium
 
195
mg
20
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
30
µg
8
%
Järn
 
9
mg
50
%
Magnesium
 
90
mg
23
%
Phosphorus
 
190
mg
19
%
Selenium
 
3
µg
4
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Hjortronsylt, sylt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *