...
Italienska köttbullar i tomatsås med spaghetti recept

Italienska köttbullar i tomatsås med spaghetti

italienska köttbullar i tomatsås med spaghetti. Köttbullarna görs av nötfärs, lök, vitlök, ströbröd, mjölk, ägg, parmesanost och kryddor och steks sedan i en stekpanna. Tomatsåsen görs av krossade tomater, lök, vitlök, tomatpuré, socker och kryddor. Köttbullarna läggs sedan i såsen och låter sjuda i ca 15-20 minuter. Spaghettin kokas enligt anvisningarna på paketet och serveras sedan tillsammans med köttbullarna och tomatsåsen.
Portioner 4
Kalorier 1009 kcal
förb20 minuter
Till.tid40 minuter
Totalt1 timme
4

Ingredienser

Ingredienser för köttbullar:

  • 500 g nötfärs
  • 1/2 lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk färsk persilja hackad

Ingredienser för tomatsås:

  • 400 g krossade tomater
  • 1/2 lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk färsk basilika hackad

Servering

  • 400 g spaghetti

Instruktioner

  • Förbered köttbullar: Blanda nötfärs, lök, vitlök, ströbröd, mjölk, ägg, salt, svartpeppar, parmesanost och persilja i en stor skål. Rulla till ca 16-20 köttbullar.
  • Stek köttbullarna i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna på alla sidor, ca 10 minuter. Lägg åt sidan.
  • Förbered tomatsås: Stek lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka och genomskinliga, ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker, salt och svartpeppar. Låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter.
  • Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda på låg värme i ca 15-20 minuter tills köttbullarna är genomstekta.
  • Förbered spaghetti: Koka upp vatten med salt i en stor kastrull. Tillsätt spaghetti och koka enligt anvisningarna på paketet (vanligtvis ca 8-10 minuter).
  • Servera köttbullar och tomatsås över spaghetti. Toppa med färsk basilika och parmesanost efter smak.

Recept anteckningar

  • För en mer smakrik tomatsås kan du tillsätta färska örter som timjan, rosmarin eller oregano.
  • Om du vill göra det lättare att rulla köttbullarna kan du förvara smeten i kylskåpet i ca 30 minuter innan du rullar dem.
  • Du kan ersätta nötfärs med blandfärs av nötkött och fläskkött eller kycklingfärs om du vill ha ett lättare alternativ.
  • Om du vill ha en mer fyllig tomatsås kan du tillsätta en skvätt rödvin.
  • För att få spaghettin al dente, se till att inte koka den för länge och skölj den inte efter kokning.
Måltid Lunch, Middag

recept näringsinnehåll

Italienska köttbullar i tomatsås med spaghetti Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1009
% Daily Value*
Fat
 
41
g
63
%
Mättat fett
 
15
g
94
%
Transfett
 
2
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
16
g
Kolesterol
 
154
mg
51
%
Natrium
 
2034
mg
88
%
Kalium
 
1092
mg
31
%
Kolhydrater
 
110
g
37
%
Fiber
 
7
g
29
%
Socker
 
12
g
13
%
Protein
 
50
g
100
%
Vitamin A
 
776
IU
16
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
1
mg
59
%
Vitamin B3
 
10
mg
50
%
Vitamin B5
 
2
mg
20
%
Vitamin B6
 
1
mg
50
%
Vitamin B12
 
3
µg
50
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
3
mg
20
%
Vitamin K
 
50
µg
48
%
Kalcium
 
401
mg
40
%
Copper
 
1
mg
50
%
Folate
 
83
µg
21
%
Järn
 
7
mg
39
%
Manganese
 
2
mg
100
%
Magnesium
 
125
mg
31
%
Phosphorus
 
682
mg
68
%
Selenium
 
102
µg
146
%
Zinc
 
9
mg
60
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Italienska köttbullar i tomatsås med spaghetti, Köttbullar

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *