...
Kall fisksås – enkel och smakrik tillbehör till kall fisk recept

Kall fisksås – enkel och smakrik tillbehör till kall fisk

Denna kalla fisksås är enkel att göra och passar perfekt som tillbehör till kall fisk, t ex rökt lax eller gravad lax. Såsen är smakrik och har en frisk smak av ättika och gräslök.
Portioner 4
Kalorier 105 kcal
förb5 minuter
Totalt5 minuter
4

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk ättika
  • 1 msk gräslök finhackad
  • 1/2 citron pressad juice
  • salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Blanda crème fraiche, ättika, gräslök och citronjuice i en bunke.
  • Smaka av med salt och svartpeppar efter behag.
  • Servera såsen till kall fisk, t ex rökt lax eller gravad lax.

Recept anteckningar

  • Du kan också tillsätta lite finhackad dill eller purjolök för extra smak.
  • Om du vill kan du även blanda i lite hackad rödlök eller finhackade rädisor.
Måltid Tillbehör
Typ av rätt Sås

recept näringsinnehåll

Kall fisksås – enkel och smakrik tillbehör till kall fisk Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
105
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Mättat fett
 
5
g
31
%
Fleromättat fett
 
0.4
g
Enkelomättat fett
 
2
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
16
mg
1
%
Kalium
 
84
mg
2
%
Kolhydrater
 
4
g
1
%
Fiber
 
0.4
g
2
%
Socker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
347
IU
7
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Kalcium
 
55
mg
6
%
Järn
 
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord ättika, citron, Creme fraiche, Enkel, gräslök, kalla fisksås, lacto-ovo vegetarian, smakrik, Svensk, tillbehör

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *