Kall fisksås – enkel och smakrik tillbehör till kall fisk
Denna kalla fisksås är enkel att göra och passar perfekt som tillbehör till kall fisk, t ex rökt lax eller gravad lax. Såsen är smakrik och har en frisk smak av ättika och gräslök.
Portioner 4
Kalorier 105 kcal
förb5 minuter minuter
Totalt5 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk ättika
- 1 msk gräslök finhackad
- 1/2 citron pressad juice
- salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Blanda crème fraiche, ättika, gräslök och citronjuice i en bunke.
- Smaka av med salt och svartpeppar efter behag.
- Servera såsen till kall fisk, t ex rökt lax eller gravad lax.
Recept anteckningar
- Du kan också tillsätta lite finhackad dill eller purjolök för extra smak.
- Om du vill kan du även blanda i lite hackad rödlök eller finhackade rädisor.
recept näringsinnehåll
Kall fisksås – enkel och smakrik tillbehör till kall fisk Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
105
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Mättat fett
5
g
31
%
Fleromättat fett
0.4
g
Enkelomättat fett
2
g
Kolesterol
30
mg
10
%
Natrium
16
mg
1
%
Kalium
84
mg
2
%
Kolhydrater
4
g
1
%
Fiber
0.4
g
2
%
Socker
2
g
2
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
347
IU
7
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Kalcium
55
mg
6
%
Järn
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord ättika, citron, Creme fraiche, Enkel, gräslök, kalla fisksås, lacto-ovo vegetarian, smakrik, Svensk, tillbehör