Kalljästa vörtfrallor
Till jul kan du enkelt göra ditt eget vörtbröd i form av söta frukostfrallor. Låt degen jäsa över natten och grädda på morgonen för perfekt resultat. Dessa frallor passar utmärkt till julmorgonens skinkmacka eller med lite färskost som pålägg. Så överraska dina nära och kära med hemgjorda vörtfrallor till jul!
Portioner 15 Frallor
Kalorier 307 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid8 timmar t 40 minuter minuter
Totalt8 timmar t 50 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
15 Frallor
Ingredienser
- 1 dl russin blötlagda
- 25 g färsk jäst
- 1 dl kallt vatten
- 4 dl Porter
- 1/2 dl mörk sirap
- 1 tsk salt
- 2 1/2 msk vörtmix
- 1 msk rapsolja
- 2 dl rågmjöl
- 7 dl vetemjöl + extra till utbakning
- 1 dl hasselnötter
Instruktioner
- För att göra dessa läckra frallor behöver du först blötlägga russinen i cirka en timme och sedan hälla av vattnet.
- Rör ut jästen med vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör om tills du får en jämn deg.
- Stjälp ut degen på en mjölad bänk och dra ut den lite. Skär sedan degen i ungefär 15 bitar (för att få 15 frallor) och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Sikta över lite mjöl och täck med plastfolie. Låt degen jäsa i kylen över natten eller åtminstone i 8 timmar.
- Ta ut frallorna och ta bort plastfolien. Låt dem sedan jäsa i rumstemperatur i cirka 40 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C och grädda frallorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills de är gyllenbruna och genomgräddade.
recept näringsinnehåll
Kalljästa vörtfrallor Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
307
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Mättat fett
0.5
g
3
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Natrium
164
mg
7
%
Kalium
212
mg
6
%
Kolhydrater
56
g
19
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
3
g
3
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
21
mg
2
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bröd, Frallor, vörtfrallor