Kanel- och Äpplemuffins med Kanel- och Sockerglaserade Topping
Mjuka och saftiga muffins gjorda med vetemjöl, kanel, äpple och ägg, toppade med en härligt kryddig glaserad topping. En perfekt frukost eller fika.
Portioner 12 muffins
Kalorier 146 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 muffins
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 äpple rivna
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl socker
- 0,5 tsk kanel
- 1 msk smält smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C (350°F).
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel i en skål.
- Tillsätt rivna äpple, ägg, mjölk och olivolja, och rör om tills alla ingredienser är väl blanda.
- Fördela smeten i en muffinsform med 12 muffinsplatser.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
- Blanda socker, kanel och smält smör i en skål.
- Toppa muffinsen med den kryddiga glaserade toppingen.
Recept anteckningar
- Du kan använda valfri äpplesort till de här muffinsen.
- Se till att inte öppna ugnen för ofta under gräddningen, eftersom det kan orsaka att muffinsen sjunker.
recept näringsinnehåll
Kanel- och Äpplemuffins med Kanel- och Sockerglaserade Topping Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
146
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Mättat fett
2
g
13
%
Transfett
0.04
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
18
mg
6
%
Natrium
111
mg
5
%
Kalium
66
mg
2
%
Kolhydrater
20
g
7
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
7
g
8
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
85
IU
2
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
29
mg
3
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Äpple, Fika, frukost, Glaserad Topping, Kanel, Muffins