...
Karamelliserade popcorn recept

Karamelliserade popcorn

Detta är en receptbeskrivning för att göra karamelliserade popcorn. Förberedelsetiden är 5 minuter och tillagningstiden är 8 minuter vilket ger en total tid på 13 minuter. Ingredienserna som behövs är popcorn, olja, smör, strösocker och salt.
Portioner 1 sats
Kalorier 550 kcal
förb5 minuter
Till.tid8 minuter
Totalt13 minuter
1 sats

Ingredienser

  • 1 dl popcorn
  • olja till poppning
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • salt

Instruktioner

  • Poppa popcornen i olja en tjockbottnad kastrull.
  • Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull.
  • Häll smörblandningen över popkornen och rör runt.
  • Häll upp på en bakpappersklädd plåt, separera popcornen lite från varandra.
  • Strö över lite salt.

Recept anteckningar

  • Var försiktig när du smälter smör och socker tillsammans eftersom det kan bli väldigt varmt och bränna dig om du inte är försiktig.
  • När du häller smörblandningen över popcornen, se till att röra om ordentligt för att täcka alla popcornen med karamell.
  • För att undvika klumpar kan du sikta strösockret innan du smälter det med smöret.
  • Om du vill ha en mildare eller starkare karamellsmak kan du justera mängden socker.
  • När du strör salt över popcornen kan du också använda andra kryddor eller smaker, till exempel kanel eller vaniljsocker, för att variera smaken.
Måltid Snacks
Typ av rätt popcorn

recept näringsinnehåll

Karamelliserade popcorn Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
550
% Daily Value*
Fat
 
16
g
25
%
Mättat fett
 
8
g
50
%
Transfett
 
0.5
g
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
4
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
98
mg
4
%
Kalium
 
333
mg
10
%
Kolhydrater
 
94
g
31
%
Fiber
 
15
g
63
%
Socker
 
17
g
19
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
546
IU
11
%
Kalcium
 
11
mg
1
%
Järn
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord popcorn

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *