Karamelliserade popcorn
Detta är en receptbeskrivning för att göra karamelliserade popcorn. Förberedelsetiden är 5 minuter och tillagningstiden är 8 minuter vilket ger en total tid på 13 minuter. Ingredienserna som behövs är popcorn, olja, smör, strösocker och salt.
Portioner 1 sats
Kalorier 550 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid8 minuter minuter
Totalt13 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
1 sats
Ingredienser
- 1 dl popcorn
- olja till poppning
- 1 msk smör
- 2 msk strösocker
- salt
Instruktioner
- Poppa popcornen i olja en tjockbottnad kastrull.
- Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull.
- Häll smörblandningen över popkornen och rör runt.
- Häll upp på en bakpappersklädd plåt, separera popcornen lite från varandra.
- Strö över lite salt.
Recept anteckningar
- Var försiktig när du smälter smör och socker tillsammans eftersom det kan bli väldigt varmt och bränna dig om du inte är försiktig.
- När du häller smörblandningen över popcornen, se till att röra om ordentligt för att täcka alla popcornen med karamell.
- För att undvika klumpar kan du sikta strösockret innan du smälter det med smöret.
- Om du vill ha en mildare eller starkare karamellsmak kan du justera mängden socker.
- När du strör salt över popcornen kan du också använda andra kryddor eller smaker, till exempel kanel eller vaniljsocker, för att variera smaken.
recept näringsinnehåll
Karamelliserade popcorn Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
550
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Mättat fett
8
g
50
%
Transfett
0.5
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
30
mg
10
%
Natrium
98
mg
4
%
Kalium
333
mg
10
%
Kolhydrater
94
g
31
%
Fiber
15
g
63
%
Socker
17
g
19
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
546
IU
11
%
Kalcium
11
mg
1
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord popcorn