...
Kebabgryta recept

Kebabgryta

5 av 1 betyg
En läcker och smakrik kebabgryta som kommer att bli en favorit på middagsbordet! Den är enkel att laga och fylld med härliga kryddor och grönsaker. Servera med ris eller naanbröd för en komplett måltid.
Portioner 4 portioner
Kalorier 431 kcal
förb15 minuter
Till.tid30 minuter
Totalt45 minuter
4 portioner

Ingredienser

Kebabkött

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja

Kryddblandning

  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning

Grönsaker

  • 1 st paprika
  • 2 st tomater
  • 1 st zucchini
  • 150 g champinjoner

Servering

  • ris eller naanbröd

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken.
  • Hetta upp olivoljan i en stor gryta och fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  • Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
  • Lägg i alla kryddor (spiskummin, paprikapulver, chilipulver, kanel, kryddnejlika, ingefära och salt) och rör om ordentligt.
  • Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet och grönsaksbuljongtärningen. Låt grytan koka upp och sedan sjuda på medelvärme i cirka 20 minuter.
  • Under tiden grytan kokar, skär paprikan, tomaterna, zucchinin och champinjonerna i bitar.
  • Tillsätt de färska grönsakerna i grytan och låt det sjuda i ytterligare 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  • Servera kebabgrytan med ris eller naanbröd för en fantastiskt god middagsupplevelse!

Recept anteckningar

Du kan anpassa kryddningen efter din egen smak. Om du gillar det starkare, lägg till mer chilipulver eller en nypa cayennepeppar. Smaklig måltid!
Måltid Middag
Typ av rätt Gryta

recept näringsinnehåll

Kebabgryta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
431
% Daily Value*
Fat
 
33
g
51
%
Mättat fett
 
11
g
69
%
Transfett
 
2
g
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
16
g
Kolesterol
 
91
mg
30
%
Natrium
 
356
mg
15
%
Kalium
 
805
mg
23
%
Kolhydrater
 
10
g
3
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
5
g
6
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
551
IU
11
%
Vitamin B1
 
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
 
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
 
8
mg
40
%
Vitamin B5
 
2
mg
20
%
Vitamin B6
 
1
mg
50
%
Vitamin B12
 
3
µg
50
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Vitamin D
 
0.3
µg
2
%
Vitamin E
 
3
mg
20
%
Vitamin K
 
13
µg
12
%
Kalcium
 
73
mg
7
%
Copper
 
0.4
mg
20
%
Folate
 
29
µg
7
%
Järn
 
5
mg
28
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
52
mg
13
%
Phosphorus
 
280
mg
28
%
Selenium
 
25
µg
36
%
Zinc
 
6
mg
40
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord grönsaker., gryta, Kebab, kött, Middagsfavorit

1 svar på ”Kebabgryta”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *