...
kebabpytt recept

Kebabpytt

5 av 1 betyg
Sammanlagt tar tillagningen av kebabpytt cirka 40-50 minuter från start till servering, beroende på förberedelse och hur snabbt du arbetar i köket. Det är en utmärkt rätt för en matig och smakrik måltid!
Portioner 4 portioner
Kalorier 257 kcal
förb15 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt40 minuter
4 portioner

Ingredienser

Kebabpytt

  • 500 g Kebabkött köp färdig kebab eller gör din egen med kryddad och grillad kött
  • 5 st Potatisar tärnade
  • 1 st Gul lök hackad
  • 1 st Paprika tärnad (välj färg efter smak)
  • Olja för stekning

Valfria kryddor efter smak

  • Salt och peppar
  • vitlökspulver
  • cayennepeppar
  • paprikapulver

Till servering

Instruktioner

Förbered potatisen

  • Skala och tärna potatisen. Koka den lätt i saltat vatten tills den är nästan genomkokt, men fortfarande fast.

Stek kebab

  • Värm en stekpanna med lite olja. Stek kebabköttet tills det får en fin yta. Ta ut köttet och lägg det åt sidan.

Förbered grönsakerna

  • Hacka löken och tärna paprikan.

Stek potatis och grönsaker

  • I samma panna, tillsätt mer olja vid behov, och stek potatisen tills den börjar få färg. Lägg sedan i lök och paprika, och stek tills grönsakerna mjuknar.

Blanda ihop allt

  • Lägg tillbaka kebabet i pannan med potatis och grönsaker. Krydda med salt, peppar och andra valfria kryddor. Stek allt tillsammans tills det är väl blandat och genomvarmt.

Servering

  • Servera kebabpytten med tillbehör som stekt ägg, feferoni och tzatziki.
Måltid Lunch, Middag
Kök Turkisk

recept näringsinnehåll

Kebabpytt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
257
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Mättat fett
 
6
g
38
%
Fleromättat fett
 
0.003
g
Enkelomättat fett
 
0.003
g
Kolesterol
 
88
mg
29
%
Natrium
 
88
mg
4
%
Kalium
 
9
mg
0
%
Kolhydrater
 
0.4
g
0
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Socker
 
0.02
g
0
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin B3
 
0.02
mg
0
%
Vitamin B5
 
0.01
mg
0
%
Vitamin B6
 
0.003
mg
0
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Vitamin E
 
0.003
mg
0
%
Vitamin K
 
0.4
µg
0
%
Kalcium
 
1
mg
0
%
Copper
 
0.01
mg
1
%
Folate
 
0.3
µg
0
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
0.04
mg
2
%
Magnesium
 
1
mg
0
%
Phosphorus
 
1
mg
0
%
Selenium
 
0.02
µg
0
%
Zinc
 
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet

Redskap

Nyckelord Kebabpytt

1 svar på ”Kebabpytt”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *