
Kebabtallrik med kebabsåser
Kebabtallrik med två olika kebabsåser
Portioner 4 portioner
Kalorier 590 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt15 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 275 g kebabkött
- 400 g pommes frites
- 2 tomater
- 1/2 gurka
- 4 salladsblad
röd kebabsås
Instruktioner
- värma upp ugnen och tillaga pommes frites enligt förpackningen.
- tillaga kebaben enligt förpackningen.
- Skölj och skiva upp sallad, gurka och tomat.
Röd kebabsås
- Skala och hacka en lök. Hetta upp en kastrull med olja och stek löken i 5 min. Rör om då och då.
- Häll i resterande ingredienser och låt koka upp. Låt puttra i 30 min med locket på glänt.
- Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer krydda om det är något du vill ha mer smak av.
- Vill du ha en starkare sås så är det bara att tillsätta önskad mängd tabasco, sambal oelek eller annan stark chilisås. Kan serveras både varm och kall.
Vit kebabsås
- Skala och pressa vitlöken och blanda ihop med resterande ingredienser i en liten skål.
- Ställ i kylskåpet tills det är dags att servera.
recept näringsinnehåll
Kebabtallrik med kebabsåser Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
590
% Daily Value*
Fat
33
g
51
%
Mättat fett
9
g
56
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
14
g
Kolesterol
48
mg
16
%
Natrium
1109
mg
48
%
Kalium
1393
mg
40
%
Kolhydrater
59
g
20
%
Fiber
11
g
46
%
Socker
18
g
20
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
2795
IU
56
%
Vitamin B1
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
5
mg
25
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin C
44
mg
53
%
Vitamin E
4
mg
27
%
Vitamin K
23
µg
22
%
Kalcium
117
mg
12
%
Copper
1
mg
50
%
Folate
83
µg
21
%
Järn
6
mg
33
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
82
mg
21
%
Phosphorus
195
mg
20
%
Selenium
2
µg
3
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Kebabsås, Kebabtallrik