Kladdig chokladkaka utan smör recept

Kladdig chokladkaka utan smör

4.34 av 3 betyg
En krämig och kladdig kladdkaka som inte innehåller smör, men som ändå är lika god som en traditionell kladdkaka. Perfekt för dig som vill ha en mjuk och kladdig kaka utan att lägga till fett.
Portioner 6 En kaka som räcker till ca 8-10 personer.
Kalorier 277 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
6 En kaka som räcker till ca 8-10 personer.

Ingredienser

  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • Blanda 1 ½ dl socker, 1 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1 tsk bakpulver och ½ tsk salt i en bunke.
  • Tillsätt 1 dl mjölk, 2 ägg, 1 tsk vaniljsocker och 4 msk olivolja och rör tills allt är väl blandat.
  • Häll smeten i en smord och mjölad form och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
  • Låt svalna lite innan du serverar.

Recept anteckningar

  • Du kan använda vatten eller sojamjölk istället för mjölk om du vill göra kakan laktosfri.
  • Du kan också använda andra oljor såsom solrosolja eller rapsolja istället för olivolja.
Måltid Fika
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Kladdig chokladkaka utan smör Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
277
% Daily Value*
Fat
 
12
g
18
%
Mättat fett
 
2
g
13
%
Transfett
 
0.01
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
8
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
404
mg
18
%
Kalium
 
89
mg
3
%
Kolhydrater
 
40
g
13
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
27
g
30
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
106
IU
2
%
Kalcium
 
34
mg
3
%
Järn
 
1
mg
6
%
Caffeine
 
4
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, kaka utan smör, kladdig, kladdkaka, Kladdkaka med olja istället för smör, kladdkaka recept utan smör, krämig, mjuk, Svensk, utan smör

3 svar på ”Kladdig chokladkaka utan smör”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *