
Kladdiga rågcookies
Att baka småkakor med rågmjöl går alldeles utmärkt. Rågmjölet ger dessa cookies en härligt seg konsistens och fyllig smak som förstärks av mörk choklad. De är inte fullt lika söta som amerikanska cookies, men lika goda ändå – särskilt med flingsalt på toppen!
Portioner 40 st
Kalorier 70 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid5 minuter minuter
Totalt20 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
40 st
Ingredienser
- 100 g smör
- 200 g mörk choklad (70%)
- 2 ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 dl grovt rågmjöl
- flingsalt
Instruktioner
- ätt ugnen på 200°C. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och blanda ner hälften av den hackade chokladen. Spar resten av chokladen.
- Vispa snabbt ihop ägg och socker för hand. Vänd ner kakao, rågmjöl och chokladsmöret. Vänd sist ner resten av den hackade chokladen. Låt smeten vila 5 minuter.
- Klicka ut smeten till ca 40 bollar med jämna mellanrum på två bakplåtspappersklädda plåtar.
- Strö över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Kakorna ska vara lite kladdiga.
recept näringsinnehåll
Kladdiga rågcookies Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
70
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Natrium
0.21
mg
0
%
Kolhydrater
7
g
2
%
Protein
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord rågcookies