Kladdkaka med hallon och choklad
En krämig och fudgy kladdkaka med smak av hallon och choklad.
Portioner 8
Kalorier 313 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8
Ingredienser
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 dl socker
- 3 ägg
- 150 g smör smält
- 2 msk hallonmarmelad
- 2 msk chokladbitar hackade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och socker i en skål.
- Tillsätt äggen och det smälta smöret, och rör tills en jämn smet.
- Rör ner hallonmarmeladen och chokladbitarna i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad 20 cm springform.
- Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar.
recept näringsinnehåll
Kladdkaka med hallon och choklad Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
313
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Mättat fett
11
g
69
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
102
mg
34
%
Natrium
429
mg
19
%
Kalium
92
mg
3
%
Kolhydrater
33
g
11
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
16
g
18
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
560
IU
11
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Kalcium
22
mg
2
%
Järn
2
mg
11
%
Caffeine
6
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, choklad, Hallon, kladdkaka