Kladdkaka utan ägg
4 av 1 betyg
En kladdkaka rik på chokladsmak, tillagad helt utan ägg. För bästa konsistens och smak, rekommenderas att låta kakan vila i kylskåpet i minst två timmar innan den avnjuts. Komplettera med en härlig portion vispad grädde och saftiga färska bär för en fulländad dessertupplevelse.
Portioner 8 bitar
Kalorier 493 kcal
förb30 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt50 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8 bitar
Ingredienser
- 150 g Smör
- 1 dl mjölk
- ½ dl Ljus sirap
- 2 dl Strösocker
- 2 dl Vetemjöl
- ¾ dl Kakao
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
- ½ tsk Salt
Till servering
- 2 msk kokosflingor Rostade
- 3 dl vispgrädde
- Blandade färska bär
Instruktioner
- Värm ugnen till 150°.
- Smält 150 g Smör i en kastrull. Ta från värmen och rör ner 1 dl mjölk, ½ dl Ljus sirap, 2 dl Strösocker, 2 dl Vetemjöl, ¾ dl Kakao, 1 tsk Bakpulver, 1 tsk Vaniljsocker och ½ tsk Salt.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen 20–25 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Ställ in den i kylen ca 2 tim, gärna längre.
- Garnera med rostade kokosflingor och servera med lättvispad grädde och färska bär.
recept näringsinnehåll
Kladdkaka utan ägg Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
493
% Daily Value*
Fat
26
g
40
%
Mättat fett
17
g
106
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
6
g
Kolesterol
71
mg
24
%
Natrium
372
mg
16
%
Kalium
117
mg
3
%
Kolhydrater
62
g
21
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
39
g
43
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
747
IU
15
%
Vitamin B1
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.04
mg
2
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamin C
0.03
mg
0
%
Vitamin D
0.3
µg
2
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
2
µg
2
%
Kalcium
73
mg
7
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
48
µg
12
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.2
mg
10
%
Magnesium
13
mg
3
%
Phosphorus
83
mg
8
%
Selenium
10
µg
14
%
Zinc
0.4
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord choklad, kladdkaka, utan Ägg
1 svar på ”Kladdkaka utan ägg”
annorlunda men gott