Kladdkakemuffins
Kladdkaka i alla varianter: Från traditionell kladdkaka till kladdkakemuffins. Om du älskar den rika smaken av kladdkaka, kommer du att förlora dig i dessa sega, chokladfyllda kladdkakemuffins. Dessa små bakverk är inte bara utsökta, de är också en hit vid varje tillfälle. För en extra touch av lyx, servera dina kladdkakemuffins med en klick lättvispad grädde.
Portioner 12 st
Kalorier 299 kcal
förb25 minuter minuter
Till.tid0 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 st
Ingredienser
- 150 g Smör
- 3 dl Strösocker
- 1 dl Kakao
- ½ msk Vaniljsocker
- 2 krm Salt
- 3 Ägg
- 2 dl Vetemjöl
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°. Smörj en muffinsplåt eller sätt ner 12 bakformar i plåten.
- Smält 150 g Smör i en kastrull och låt svalna lite.
- Rör ner 3 dl Strösocker, 1 dl Kakao, ½ msk Vaniljsocker, 2 krm Salt, 3 Ägg och 2 dl Vetemjöl i kastrullen med smör. Rör till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, tills ytan precis har stelnat. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten. Låt svalna.
recept näringsinnehåll
Kladdkakemuffins Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
299
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Mättat fett
8
g
50
%
Transfett
0.4
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
68
mg
23
%
Natrium
179
mg
8
%
Kalium
39
mg
1
%
Kolhydrater
45
g
15
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
30
g
33
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
373
IU
7
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.03
mg
2
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Vitamin D
0.2
µg
1
%
Vitamin E
0.4
mg
3
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
21
mg
2
%
Copper
0.03
mg
2
%
Folate
36
µg
9
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
5
mg
1
%
Phosphorus
44
mg
4
%
Selenium
10
µg
14
%
Zinc
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Kladdkakemuffins