...
Klassisk brunsås recept

Klassisk brunsås

En traditionell och älskad recept på klassisk brunsås, även känd som gräddsås. Denna sås är perfekt för att komplettera de flesta kötträtter och traditionell svensk husmanskost. Med en bas av smör, mjöl och grädde, är denna sås både rik och smakfull.
Portioner 4 Portioner
Kalorier 129 kcal
förb5 minuter
Till.tid10 minuter
Totalt15 minuter
4 Portioner

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk fond (oxfond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk soja kinesisk

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Fortsätt att värma tills blandningen blir ljusbrun.
  • Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Koka upp under ständig omrörning och låt sjuda i cirka 2 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera varm.
Måltid Tillbehör
Kök svenskt
Typ av rätt Sås

recept näringsinnehåll

Klassisk brunsås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
129
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Mättat fett
 
7
g
44
%
Transfett
 
0.2
g
Fleromättat fett
 
0.4
g
Enkelomättat fett
 
3
g
Kolesterol
 
34
mg
11
%
Natrium
 
177
mg
8
%
Kalium
 
47
mg
1
%
Kolhydrater
 
6
g
2
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Socker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
346
IU
7
%
Vitamin B1
 
0.04
mg
3
%
Vitamin B2
 
0.04
mg
2
%
Vitamin B3
 
0.3
mg
2
%
Vitamin B5
 
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
 
0.02
mg
1
%
Vitamin B12
 
0.1
µg
2
%
Vitamin D
 
0.1
µg
1
%
Vitamin E
 
0.3
mg
2
%
Vitamin K
 
1
µg
1
%
Kalcium
 
30
mg
3
%
Copper
 
0.02
mg
1
%
Folate
 
8
µg
2
%
Järn
 
0.2
mg
1
%
Manganese
 
0.04
mg
2
%
Magnesium
 
5
mg
1
%
Phosphorus
 
31
mg
3
%
Selenium
 
2
µg
3
%
Zinc
 
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord brunsås, gräddsås, husmanskost

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *