Klassiska kanelbullar med vaniljglaze
Kanelbullar är en svensk klassiker som alltid är uppskattad. Dessa klassiska kanelbullar är fyllda med en rik kanel- och sockerfyllning och toppade med en härlig vaniljglaze. Dessa bullar är perfekta för en eftermiddagsfika eller en kväll med vänner och är enkla att göra hemma. Servera dem varma med en kopp kaffe eller te och njut av den härliga smaken.
Portioner 12 bullar
Kalorier 291 kcal
förb40 minuter minuter
Till.tid45 minuter minuter
Totalt1 timme t 25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 bullar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummen mjölk och 2 dl vetemjöl. Rör tills det är jämnt och låt jäsa i ca 10 minuter.
- Tillsätt socker, salt, ägg och resten av vetemjölet och knåda degen tills den är smidig och elastisk. Låt jäsa i ca 30 minuter.
- Rulla ut degen till en rektangel och smält smöret. Bred smöret på degen och strö över kanel och socker. Rulla ihop degen och skär den i ca 12 bullar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
- Rör ihop ingredienserna till vaniljglazen och bred över bullarna.
Recept anteckningar
- Du kan också rulla bullarna i strösocker innan du gräddar dem för en extra söt yta.
recept näringsinnehåll
Klassiska kanelbullar med vaniljglaze Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
291
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Mättat fett
5
g
31
%
Transfett
0.3
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
2
g
Kolesterol
35
mg
12
%
Natrium
266
mg
12
%
Kalium
139
mg
4
%
Kolhydrater
47
g
16
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
12
g
13
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
277
IU
6
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Kalcium
59
mg
6
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord enkla, Fika, Kanelbullar, klassiska, vaniljglaze, vegertarian