klassiska svenska köttbullar
5 av 1 betyg
Alla älskar köttbullar och de passar perfekt till middagen som lunchen.
Portioner 4 portioner
Kalorier 413 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 1 ½ dl mjölk
- 5 msk ströbröd
- 500 g blandfärs eller nötfärs
- 1/2 st gul lök skalad och riven
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1/2 tsk socker
- smör eller margarin
Instruktioner
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen.
- Blanda ihop färsen ordentligt.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar.
- Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
Recept anteckningar
- Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
- Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria
- Gör äggfri: uteslut ägget.
recept näringsinnehåll
klassiska svenska köttbullar Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
413
% Daily Value*
Fat
28
g
43
%
Mättat fett
11
g
69
%
Transfett
2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
12
g
Kolesterol
134
mg
45
%
Natrium
787
mg
34
%
Kalium
457
mg
13
%
Kolhydrater
13
g
4
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
4
g
4
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
122
IU
2
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
102
mg
10
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Köttbullar, rulla
1 svar på ”klassiska svenska köttbullar”
Jag älskar att det här receptet är så mångsidigt. Du kan lägga till eller ändra ingredienser efter tycke och smak. Det gör det så roligt att laga