Rostbröd med surdeg
Detta rostbröd är gjort med surdeg, vilket ger ett härligt syrligt inslag i brödet. Det är lätt att göra och blir knaprigt och frasigt på ytan.
Portioner 12 skivor
Kalorier 114 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Jäsa9 timmar t
Totalt9 timmar t 35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 skivor
Ingredienser
- 1 dl surdeg aktiv, fördjupad
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
Instruktioner
- Blanda surdeg, vetemjöl, salt och vatten i en skål. Rör om tills det blir en jämn smet.
- Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 8-12 timmar.
- Sätt ugnen på 250°C. Smörj en brödform och sätt den åt sidan.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills det har fått en gyllenbrun färg.
- Låt brödet svalna lite i formen innan du tar ut det och skär det i skivor.
recept näringsinnehåll
Rostbröd med surdeg Näringsinnehåll
Portionsstorlek
1 g
per portion
Kalorier
114
% Daily Value*
Fat
0.4
g
1
%
Mättat fett
0.1
g
1
%
Fleromättat fett
0.2
g
Enkelomättat fett
0.1
g
Natrium
245
mg
11
%
Kalium
37
mg
1
%
Kolhydrater
23
g
8
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
0.5
g
1
%
Protein
3
g
6
%
Kalcium
8
mg
1
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Portionsstorlek
1 g
Nyckelord bakning, bröd, frasigt, knaprigt, Rostbröd, surdeg, syrligt