...
Knaprigt rostbröd med surdeg recept

Rostbröd med surdeg

Detta rostbröd är gjort med surdeg, vilket ger ett härligt syrligt inslag i brödet. Det är lätt att göra och blir knaprigt och frasigt på ytan.
Portioner 12 skivor
Kalorier 114 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Jäsa9 timmar
Totalt9 timmar 35 minuter
12 skivor

Ingredienser

  • 1 dl surdeg aktiv, fördjupad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  • Blanda surdeg, vetemjöl, salt och vatten i en skål. Rör om tills det blir en jämn smet.
  • Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 8-12 timmar.
  • Sätt ugnen på 250°C. Smörj en brödform och sätt den åt sidan.
  • Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills det har fått en gyllenbrun färg.
  • Låt brödet svalna lite i formen innan du tar ut det och skär det i skivor.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Rostbröd med surdeg Näringsinnehåll
Portionsstorlek
 
1 g
per portion
Kalorier
114
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Mättat fett
 
0.1
g
1
%
Fleromättat fett
 
0.2
g
Enkelomättat fett
 
0.1
g
Natrium
 
245
mg
11
%
Kalium
 
37
mg
1
%
Kolhydrater
 
23
g
8
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
0.5
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Kalcium
 
8
mg
1
%
Järn
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Portionsstorlek
 
1 g
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, bröd, frasigt, knaprigt, Rostbröd, surdeg, syrligt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *