Juliga kryddor i kolasnittar
Juliga kryddor i kolasnittar
Kolasnittar är mycket snabba och enkla att göra med härliga chai-kryddor.
Portioner 48 bitar
Kalorier 76 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
48 bitar
Ingredienser
- 200 g smör
- 2.5 dl socker
- ½ dl sirap
- 300 g mjöl
- 1 tsk bikarbonat
- ½ tsk kryddnejlika mald
- ½ tsk kardemumma mald
- 1 tsk kanel mald
- 1 tsk ingefära mald
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Värm smöret i mikron i några sekunder (så att det blir mjukt men inte smält). Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt sedan resten.
- Använd en visp med degkrokar och blanda allting tills du kan göra det till en boll med händerna. Ta fram en bakplåt med bakplåtspapper.
- Fördela degen i fyra bitar och sprid ut dom i linjer över plåten (dom jäser lite så lämna så mycket plats som möjligt emellan).
- Kavla försiktigt ut dem och jämna till kanterna. Använd en gaffel och gör lite mönster i dom.
- Grädda i 15 min, ta ut ur ugnen och skär kakorna medan de är varma. Skär något snett så att de får den klassiska formen av kolasnittar.
recept näringsinnehåll
Juliga kryddor i kolasnittar Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
76
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Mättat fett
2
g
13
%
Transfett
0.1
g
Fleromättat fett
0.2
g
Enkelomättat fett
1
g
Kolesterol
9
mg
3
%
Natrium
50
mg
2
%
Kalium
8
mg
0
%
Kolhydrater
11
g
4
%
Fiber
0.2
g
1
%
Socker
6
g
7
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
104
IU
2
%
Vitamin B1
0.05
mg
3
%
Vitamin B2
0.03
mg
2
%
Vitamin B3
0.4
mg
2
%
Vitamin B5
0.03
mg
0
%
Vitamin B6
0.003
mg
0
%
Vitamin B12
0.01
µg
0
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Vitamin E
0.1
mg
1
%
Vitamin K
0.3
µg
0
%
Kalcium
3
mg
0
%
Copper
0.01
mg
1
%
Folate
12
µg
3
%
Järn
0.3
mg
2
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
2
mg
1
%
Phosphorus
8
mg
1
%
Selenium
2
µg
3
%
Zinc
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Juliga kryddor, Kolasnittar