Köttbullar i ugn
Vill du enkelt tillaga många saftiga köttbullar och spara tid? Prova detta recept där köttbullarna steks i ugnen. För en vacker färg, stek dem i smör efter 8-10 minuter i ugnen.
Portioner 4
Kalorier 517 kcal
förb20 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 1 st gul lök
- 1 dl ströbröd
- 1 st Ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 msk oxfond
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda 1 dl ströbröd, 1 st Ägg, 1 dl grädde, 1 dl mjölk, 1 msk oxfondsalt och peppar i en bunke.
- Tillsätt 500 g blandfärs och 1 st gul lök (fin hackad). Blanda till en jämn smet.
- Provstek en liten bit färs för att smaka av kryddningen.
- Forma till köttbullar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna har en fin gyllenbrun färg, vilket tar cirka 8-10 minuter.
Recept anteckningar
För bästa resultat, stek köttbullarna i lite smör efter att de har gräddats i ugnen för att ge dem en vacker färg och extra smak.
recept näringsinnehåll
Köttbullar i ugn Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
517
% Daily Value*
Fat
36
g
55
%
Mättat fett
16
g
100
%
Transfett
2
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
14
g
Kolesterol
121
mg
40
%
Natrium
283
mg
12
%
Kalium
448
mg
13
%
Kolhydrater
20
g
7
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
3
g
3
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
409
IU
8
%
Vitamin B1
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
7
mg
35
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Vitamin D
1
µg
7
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
5
µg
5
%
Kalcium
116
mg
12
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
37
µg
9
%
Järn
4
mg
22
%
Manganese
0.2
mg
10
%
Magnesium
37
mg
9
%
Phosphorus
279
mg
28
%
Selenium
26
µg
37
%
Zinc
6
mg
40
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Köttbullar, smör, Ugn