Köttfärssås med squash
Upplev en smakrik köttfärssås med en twist av squash. Denna köttfärssås är inte bara läcker utan också nyttig och ekonomisk, särskilt om du har egna squashplantor. Squashen behöver inte skalas, men det ger en finare textur. Servera med pasta och toppa med färsk mozzarella och örter för en komplett måltid.
Portioner 6 portioner
Kalorier 290 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid45 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
6 portioner
Ingredienser
Instruktioner
- Skala lök, vitlök och squash. Hacka lök och finriv squash. Fräs lök och finfördela färsen i smör i en stekgryta. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund.
- Tillsätt resten av ingredienserna, salt och peppar och låt puttra under lock på svag värme minst 30-45 min. Ju längre den får koka ju mustigare blir den. Smaka av.
- Sätt på en stor kastrull pastavatten. Koka pasta. Häll av pastan när den är lite al dente. Spara lite pastavatten. Häll ihop pastan med köttfärssåsen (om allt får plats i samma gryta/panna).
- Späd med lite pastavatten om den stabbar till sig. Bryt bitar av mozzarella och lägg ner i pastan. Strö över färska örter.
Recept anteckningar
Denna köttfärssås med squash är en läcker och näringsrik måltid som passar perfekt för en vardagsmiddag. Squashen ger en lätt och fräsch smak till såsen, och när den kombineras med de andra ingredienserna skapas en rik och smakfull rätt. Servera med ditt favoritpasta och njut!
recept näringsinnehåll
Köttfärssås med squash Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
290
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Mättat fett
9
g
56
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
8
g
Kolesterol
69
mg
23
%
Natrium
250
mg
11
%
Kalium
535
mg
15
%
Kolhydrater
9
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
4
g
4
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
371
IU
7
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
5
mg
25
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.4
mg
20
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
12
µg
11
%
Kalcium
65
mg
7
%
Copper
0.2
mg
10
%
Folate
20
µg
5
%
Järn
3
mg
17
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
37
mg
9
%
Phosphorus
171
mg
17
%
Selenium
14
µg
20
%
Zinc
4
mg
27
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Köttfärssås, mozzarella, pasta, squash