...
Köttfärssås med squash recept

Köttfärssås med squash

Upplev en smakrik köttfärssås med en twist av squash. Denna köttfärssås är inte bara läcker utan också nyttig och ekonomisk, särskilt om du har egna squashplantor. Squashen behöver inte skalas, men det ger en finare textur. Servera med pasta och toppa med färsk mozzarella och örter för en komplett måltid.
Portioner 6 portioner
Kalorier 290 kcal
förb15 minuter
Till.tid45 minuter
Totalt1 timme
6 portioner

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs
  • 500 gram krossade tomater
  • 1 st squash stor
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl rött vin
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st buljongtärning
  • 1 msk oregano torkad
  • 1 nypa svartpeppar och salt efter smak
  • 1 nypa socker tar fram sötman i tomaterna
  • 2 msk smör till stekning
  • 6 portion pasta
  • 2 st Mozzarella

Instruktioner

  • Skala lök, vitlök och squash. Hacka lök och finriv squash. Fräs lök och finfördela färsen i smör i en stekgryta. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund.
  • Tillsätt resten av ingredienserna, salt och peppar och låt puttra under lock på svag värme minst 30-45 min. Ju längre den får koka ju mustigare blir den. Smaka av.
  • Sätt på en stor kastrull pastavatten. Koka pasta. Häll av pastan när den är lite al dente. Spara lite pastavatten. Häll ihop pastan med köttfärssåsen (om allt får plats i samma gryta/panna).
  • Späd med lite pastavatten om den stabbar till sig. Bryt bitar av mozzarella och lägg ner i pastan. Strö över färska örter.

Recept anteckningar

Denna köttfärssås med squash är en läcker och näringsrik måltid som passar perfekt för en vardagsmiddag. Squashen ger en lätt och fräsch smak till såsen, och när den kombineras med de andra ingredienserna skapas en rik och smakfull rätt. Servera med ditt favoritpasta och njut!
Måltid Middag
Kök svenskt
Typ av rätt köttfärssås

recept näringsinnehåll

Köttfärssås med squash Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
290
% Daily Value*
Fat
 
21
g
32
%
Mättat fett
 
9
g
56
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
8
g
Kolesterol
 
69
mg
23
%
Natrium
 
250
mg
11
%
Kalium
 
535
mg
15
%
Kolhydrater
 
9
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
4
g
4
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
371
IU
7
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
5
mg
25
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.4
mg
20
%
Vitamin B12
 
2
µg
33
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Vitamin D
 
0.1
µg
1
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
12
µg
11
%
Kalcium
 
65
mg
7
%
Copper
 
0.2
mg
10
%
Folate
 
20
µg
5
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
0.3
mg
15
%
Magnesium
 
37
mg
9
%
Phosphorus
 
171
mg
17
%
Selenium
 
14
µg
20
%
Zinc
 
4
mg
27
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Köttfärssås, mozzarella, pasta, squash

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *