receptmix loga vit
Krabbasås med chili och lime recept

Krabbasås med chili och lime

En fräsch och smakrik sås med chili, lime och krabba som passar utmärkt till ris eller pasta.
Portioner 4
Kalorier 108 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
4

Ingredienser

  • 1 st stor gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 st chili
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g konserverad krabba
  • 0,5 dl vatten
  • 1 st lime saft och skal
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja i en stekpanna tills de är mjuka.
  • Tillsätt krossade tomater, krabba, vatten, limejuice och -skal, oregano, salt och svartpeppar. Låt såsen småkoka i 15-20 minuter tills den har tjocknat.
  • Smaka av med salt och svartpeppar och servera såsen till ris eller pasta.

Recept anteckningar

  • Du kan ersätta krabba med räkor om du föredrar det.
  • Du kan också tillsätta lite finhackad koriander i såsen om du vill ha lite extra smak.
  • För en lite tjockare sås, kan du tillsätta lite mjöl eller maizena löst i lite vatten.
Måltid Tillbehör
Typ av rätt Sås

recept näringsinnehåll

Krabbasås med chili och lime Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
108
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Transfett
 
0.01
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
3
g
Kolesterol
 
49
mg
16
%
Natrium
 
515
mg
22
%
Kalium
 
438
mg
13
%
Kolhydrater
 
8
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
4
g
4
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
299
IU
6
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Kalcium
 
90
mg
9
%
Järn
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Chili, Enkel, fräsch, Krabba, lime, pasta, ris, sås, smakrik

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *