Krabbasås med chili och lime
En fräsch och smakrik sås med chili, lime och krabba som passar utmärkt till ris eller pasta.
Portioner 4
Kalorier 108 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 1 st stor gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 st chili
- 400 g krossade tomater
- 200 g konserverad krabba
- 0,5 dl vatten
- 1 st lime saft och skal
- 1 tsk oregano
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
Instruktioner
- Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja i en stekpanna tills de är mjuka.
- Tillsätt krossade tomater, krabba, vatten, limejuice och -skal, oregano, salt och svartpeppar. Låt såsen småkoka i 15-20 minuter tills den har tjocknat.
- Smaka av med salt och svartpeppar och servera såsen till ris eller pasta.
Recept anteckningar
- Du kan ersätta krabba med räkor om du föredrar det.
- Du kan också tillsätta lite finhackad koriander i såsen om du vill ha lite extra smak.
- För en lite tjockare sås, kan du tillsätta lite mjöl eller maizena löst i lite vatten.
recept näringsinnehåll
Krabbasås med chili och lime Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
108
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Mättat fett
1
g
6
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
49
mg
16
%
Natrium
515
mg
22
%
Kalium
438
mg
13
%
Kolhydrater
8
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
4
g
4
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
299
IU
6
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Kalcium
90
mg
9
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Chili, Enkel, fräsch, Krabba, lime, pasta, ris, sås, smakrik