...
Krabbasås med chili och lime recept

Krabbasås med chili och lime

En fräsch och smakrik sås med chili, lime och krabba som passar utmärkt till ris eller pasta.
Portioner 4
Kalorier 108 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
4

Ingredienser

  • 1 st stor gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 st chili
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g konserverad krabba
  • 0,5 dl vatten
  • 1 st lime saft och skal
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja i en stekpanna tills de är mjuka.
  • Tillsätt krossade tomater, krabba, vatten, limejuice och -skal, oregano, salt och svartpeppar. Låt såsen småkoka i 15-20 minuter tills den har tjocknat.
  • Smaka av med salt och svartpeppar och servera såsen till ris eller pasta.

Recept anteckningar

  • Du kan ersätta krabba med räkor om du föredrar det.
  • Du kan också tillsätta lite finhackad koriander i såsen om du vill ha lite extra smak.
  • För en lite tjockare sås, kan du tillsätta lite mjöl eller maizena löst i lite vatten.
Måltid Tillbehör
Typ av rätt Sås

recept näringsinnehåll

Krabbasås med chili och lime Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
108
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Transfett
 
0.01
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
3
g
Kolesterol
 
49
mg
16
%
Natrium
 
515
mg
22
%
Kalium
 
438
mg
13
%
Kolhydrater
 
8
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
4
g
4
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
299
IU
6
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Kalcium
 
90
mg
9
%
Järn
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Chili, Enkel, fräsch, Krabba, lime, pasta, ris, sås, smakrik

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *