Krämig svamp- och spenatpasta
Idag har jag ett riktigt smarrigt recept att dela med mig av. Detta är en krämig svamp- och spenatpasta som är enkel att göra och fullpackad med smak. Den är perfekt som enkel vardagsmiddag eller som en del av en middagsbjudning.
Portioner 4
Kalorier 932 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 400 g fettuccine färsk
- 1 stor gul lök hackad
- 4 vitlöksklyftor pressade
- 250 g svamp t.ex. champinjoner eller portobello, skivade
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl parmesan riven
- 1/2 dl basilika färsk hackad
- 2 msk smör
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Koka fettuccine enligt paketets anvisningar tills den är al dente.
- Smält smör i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter.
- Tillsätt svamp och fräs tills den är mjuk och gyllenbrun, ca 5 minuter till.
- Tillsätt grädde, mjölk, parmesan och basilika och rör om tills såsen är jämn. Låt det koka upp och sjuda i ca 5 minuter.
- Tillsätt fettuccine och spenat i såsen och rör om tills det är väl täckt.
- Servera och garnera med extra riven parmesan och hackad basilika.
Recept anteckningar
- Du kan använda vilken svamp du vill, men jag föredrar champinjoner eller portobello för deras smakfulla smak.
- Du kan också använda andra pasta sorter om du föredrar det.
recept näringsinnehåll
Krämig svamp- och spenatpasta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
932
% Daily Value*
Fat
38
g
58
%
Mättat fett
22
g
138
%
Transfett
0.3
g
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
10
g
Kolesterol
242
mg
81
%
Natrium
890
mg
39
%
Kalium
542
mg
15
%
Kolhydrater
118
g
39
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
30
g
33
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
2005
IU
40
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Kalcium
505
mg
51
%
Järn
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord basilika, krämig, parmesan, pasta, spenat, Svamp