...
Krämig svamp- och spenatpasta recept

Krämig svamp- och spenatpasta

Idag har jag ett riktigt smarrigt recept att dela med mig av. Detta är en krämig svamp- och spenatpasta som är enkel att göra och fullpackad med smak. Den är perfekt som enkel vardagsmiddag eller som en del av en middagsbjudning.
Portioner 4
Kalorier 932 kcal
förb10 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt30 minuter
4

Ingredienser

  • 400 g fettuccine färsk
  • 1 stor gul lök hackad
  • 4 vitlöksklyftor pressade
  • 250 g svamp t.ex. champinjoner eller portobello, skivade
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl parmesan riven
  • 1/2 dl basilika färsk hackad
  • 2 msk smör
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Koka fettuccine enligt paketets anvisningar tills den är al dente.
  • Smält smör i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter.
  • Tillsätt svamp och fräs tills den är mjuk och gyllenbrun, ca 5 minuter till.
  • Tillsätt grädde, mjölk, parmesan och basilika och rör om tills såsen är jämn. Låt det koka upp och sjuda i ca 5 minuter.
  • Tillsätt fettuccine och spenat i såsen och rör om tills det är väl täckt.
  • Servera och garnera med extra riven parmesan och hackad basilika.

Recept anteckningar

  • Du kan använda vilken svamp du vill, men jag föredrar champinjoner eller portobello för deras smakfulla smak.
  • Du kan också använda andra pasta sorter om du föredrar det.
Måltid Middag
Typ av rätt pasta

recept näringsinnehåll

Krämig svamp- och spenatpasta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
932
% Daily Value*
Fat
 
38
g
58
%
Mättat fett
 
22
g
138
%
Transfett
 
0.3
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
10
g
Kolesterol
 
242
mg
81
%
Natrium
 
890
mg
39
%
Kalium
 
542
mg
15
%
Kolhydrater
 
118
g
39
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
30
g
33
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
2005
IU
40
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Kalcium
 
505
mg
51
%
Järn
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord basilika, krämig, parmesan, pasta, spenat, Svamp

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *