...
Kryddig Pumpakaka med Citrusfrosting recept

Kryddig Pumpakaka med Citrusfrosting

AnnaAnna
En kryddig och saftig pumpakaka med en len cream cheese frosting, dekorerad med citrus, perfekt för höstens och vinterns fikastunder.
Portioner 6 portioner
Kalorier 1017 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme
Totalt1 timme 10 minuter
6 portioner

Ingredienser

  • 3.5 dl fint riven Matpumpa
  • 1.5 msk Kanel
  • 0.5 msk Malen Ingefära
  • 1 msk Mortlade Kardemummakärnor
  • 0.5 dl Farinsocker
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 1.5 dl Neutral Olja
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 60 g Mjukt Smör
  • 4.5 dl Florsocker
  • 0.5 st Vaniljstång frön
  • 0.5 st Citron finrivet skal
  • 100 g Philadelphiaost
  • Citronskal till dekoration
  • Limeskal till dekoration

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader och klä en springform (23 cm) med bakplåtspapper.
  • Skala, kärna ur och finriv pumpan. Blanda den med kanel, ingefära, mortlade kardemummakärnor och farinsocker.
  • I en annan skål, vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och poröst.
  • Vänd försiktigt ner pumpablandningen och oljan i äggsmeten.
  • Sikta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

För frosting

  • Vispa smör, florsocker och vaniljfrön.
  • Vispa i Philadelphiaosten till en fluffig frosting.
  • Täck kakan med frosting och dekorera med rivet citron- och limeskal.
  • Servera och njut!
Måltid Efterrätt
Kök svenskt
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Kryddig Pumpakaka med Citrusfrosting Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1017
% Daily Value*
Fat
 
46
g
71
%
Mättat fett
 
9
g
56
%
Transfett
 
0.4
g
Fleromättat fett
 
14
g
Enkelomättat fett
 
22
g
Kolesterol
 
23
mg
8
%
Natrium
 
299
mg
13
%
Kalium
 
96
mg
3
%
Kolhydrater
 
148
g
49
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
105
g
117
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
253
IU
5
%
Vitamin B1
 
0.4
mg
27
%
Vitamin B2
 
0.5
mg
29
%
Vitamin B3
 
3
mg
15
%
Vitamin B5
 
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
 
0.03
mg
2
%
Vitamin B12
 
0.02
µg
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Vitamin D
 
0.01
µg
0
%
Vitamin E
 
6
mg
40
%
Vitamin K
 
29
µg
28
%
Kalcium
 
22
mg
2
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
98
µg
25
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
0.4
mg
20
%
Magnesium
 
13
mg
3
%
Phosphorus
 
72
mg
7
%
Selenium
 
18
µg
26
%
Zinc
 
0.4
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord efterrätt, Pumpakaka

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *