Lätt och luftigt cloud bread – ett glutenfritt alternativ
Cloud bread är ett populärt glutenfritt alternativ till vanligt bröd. Det är enkel att göra och innehåller endast få ingredienser. Det är också lågt i kolhydrater och lätt att göra low-carb. I detta recept kommer vi att visa hur man gör ett enkelt och lätt cloud bread.
Portioner 8
Kalorier 64 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8
Ingredienser
- 3 äggulor
- 3/4 tsk cream of tartar
- 3/4 dl socker
- 3 äggvitor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- I en stor bunke, vispa äggulorna tillsammans med cream of tartar och socker tills det blir tjockt och ljust.
- I en annan bunke, vispa äggvitorna tills de bildar ett fast skum.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulorblandningen.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är gyllene.
- Ta ut plåten från ugnen och låt cloud breaden svalna.
- Skär sedan upp brödet i skivor och servera.
Recept anteckningar
- Cloud bread är känsligt för fukt, så förvara det i en tät behållare eller frys det.
- Du kan också tillsätta kryddor eller smaksättning efter smak.
recept näringsinnehåll
Lätt och luftigt cloud bread – ett glutenfritt alternativ Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
64
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Mättat fett
1
g
6
%
Fleromättat fett
0.3
g
Enkelomättat fett
1
g
Kolesterol
73
mg
24
%
Natrium
22
mg
1
%
Kalium
72
mg
2
%
Kolhydrater
10
g
3
%
Socker
9
g
10
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
97
IU
2
%
Kalcium
10
mg
1
%
Järn
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bröd, cloud bread, glutenfritt, low-carb