...
Lätt och luftigt cloud bread - ett glutenfritt alternativ recept

Lätt och luftigt cloud bread – ett glutenfritt alternativ

Cloud bread är ett populärt glutenfritt alternativ till vanligt bröd. Det är enkel att göra och innehåller endast få ingredienser. Det är också lågt i kolhydrater och lätt att göra low-carb. I detta recept kommer vi att visa hur man gör ett enkelt och lätt cloud bread.
Portioner 8
Kalorier 64 kcal
förb10 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt30 minuter
8

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3/4 tsk cream of tartar
  • 3/4 dl socker
  • 3 äggvitor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • I en stor bunke, vispa äggulorna tillsammans med cream of tartar och socker tills det blir tjockt och ljust.
  • I en annan bunke, vispa äggvitorna tills de bildar ett fast skum.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulorblandningen.
  • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är gyllene.
  • Ta ut plåten från ugnen och låt cloud breaden svalna.
  • Skär sedan upp brödet i skivor och servera.

Recept anteckningar

  • Cloud bread är känsligt för fukt, så förvara det i en tät behållare eller frys det.
  • Du kan också tillsätta kryddor eller smaksättning efter smak.
Måltid Frukost

recept näringsinnehåll

Lätt och luftigt cloud bread – ett glutenfritt alternativ Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
64
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
0.3
g
Enkelomättat fett
 
1
g
Kolesterol
 
73
mg
24
%
Natrium
 
22
mg
1
%
Kalium
 
72
mg
2
%
Kolhydrater
 
10
g
3
%
Socker
 
9
g
10
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
97
IU
2
%
Kalcium
 
10
mg
1
%
Järn
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bröd, cloud bread, glutenfritt, low-carb

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *