...

Lättbakade frallor med torrjäst

3 av 1 betyg
Dessa frallor är lätta att baka och blir saftiga och mjuka inuti. De går snabbt att göra eftersom du använder torrjäst istället för surdeg.
Portioner 12 Frallor
Kalorier 125 kcal
förb10 minuter
Till.tid12 minuter
Totalt22 minuter

Redskap

  • 1 Bakplåtspapper
  • 1 Ugnsplåt
  • 1 skål
12 Frallor

Ingredienser

  • 400 g vetemjöl
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vatten 37°C – 43°C

Instruktioner

Förberedelse

  • Värm vattnet till en temperatur mellan 37°C – 43°C. Detta är den optimala temperaturen för att aktivera torrjäst.

Blanda ingredienserna

  • I en stor skål, kombinera 400 g vetemjöl, 1 tsk torrjäst och 1 tsk salt. Tillsätt det ljumma vattnet och rör om tills det blir en jämn smet. Om degen känns för torr, tillsätt gradvis mer vatten tills du får en smidig och lätt klibbig deg.

Jäsning

  • Täck skålen med en ren handduk och låt degen jäsa på en varm plats i cirka 1 timme eller tills den har dubblat sin storlek.

Förvärm ugnen

  • Under tiden degen jäser, sätt ugnen på 220 °C och förbered en plåt med bakplåtspapper.

Forma frallorna

  • När degen har jäst färdigt, dela den i 12 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem på plåten med lite mellanrum.

Grädda

  • Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

Recept anteckningar

  • Du kan byta ut vetemjölet mot annat mjöl om du föredrar det, t.ex. råg- eller kikärtsmjöl.
  • Du kan också lägga till olika smaksättningar i smeten, t.ex. rostade frön eller torkade frukter.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd, Fralla

recept näringsinnehåll

Lättbakade frallor med torrjäst Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
125
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Mättat fett
 
0.1
g
1
%
Fleromättat fett
 
0.1
g
Enkelomättat fett
 
0.1
g
Natrium
 
196
mg
9
%
Kalium
 
45
mg
1
%
Kolhydrater
 
26
g
9
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Kalcium
 
6
mg
1
%
Järn
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, Frallor, frallor med torrjäst, mjuka, saftiga, snabba, torrjäst

4 svar på ”Lättbakade frallor med torrjäst”

  1. Ska de inte jäsa en andra gång efter att jag bakat ut dem ( det brukar man ju, har ju precis kramat ur all luft som 1a jäsningen åstadkommit)?

    Svara

Lämna en kommentar

Recept betyg




Dela ditt recept

Låt oss skapa något enastående tillsammans.

Dela med dig av dina recept idag, enkelt och smidigt!

användarnamn *
Email *
Lösenord *