LCHF-broccoligratäng crème fraîche och parmesan
Denna mättande och smakrika gratäng är gjord på broccoli, crème fraîche och parmesanost. En enkel och snabblagad middag som passar bra för alla LCHF-följare.
Portioner 4
Kalorier 167 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- ½ kg broccoli skuren i små buketter
- 1 ½ dl crème fraîche
- ½ dl parmesanost riven
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- ¼ tsk cayennepeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader C.
- Lägg broccoli i en ugnssäker form.
- Rör ihop crème fraîche, parmesanost, salt, svartpeppar och cayennepeppar i en skål. Häll över broccoli.
- Gratinera i ugnen i 20-25 minuter tills broccoli är mjuk och gratängen är gyllenbrun.
- Servera med krispig sallad efter eget val.
recept näringsinnehåll
LCHF-broccoligratäng crème fraîche och parmesan Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
167
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Mättat fett
6
g
38
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
31
mg
10
%
Natrium
544
mg
24
%
Kalium
459
mg
13
%
Kolhydrater
11
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
4
g
4
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1163
IU
23
%
Vitamin C
112
mg
136
%
Kalcium
246
mg
25
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Broccoli, Creme fraiche, Gratäng, Mättande, parmesan