LCHF-köttbullar med spenat och fetaost
4 av 1 betyg
Dessa saftiga köttbullar är rikligt fyllda med spenat och fetaost, vilket ger dem en härlig smak och en lite grönare färg. Passar bra att servera med en krämig gräddsås och en krispig sallad.
Portioner 4
Kalorier 389 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 2 ägg
- 1 dl spenat fint hackad
- 1/2 dl fetaost smulad
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk basilika
- 1/2 tsk timjan
- Salt och peppar
Instruktioner
- Blanda nötfärs, ägg, spenat, fetaost, oregano, basilika, timjan, salt och peppar i en bunke. Forma till köttbullar.500 g nötfärs, 2 ägg, 1 dl spenat, 1/2 dl fetaost, 1 tsk oregano, 1/2 tsk basilika, 1/2 tsk timjan, Salt och peppar
- Stek köttbullarna i en stekpanna med lite olja tills de är genomstekta.
- Servera med en krämig gräddsås och en krispig sallad.
recept näringsinnehåll
LCHF-köttbullar med spenat och fetaost Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
389
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Mättat fett
12
g
75
%
Transfett
2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
12
g
Kolesterol
182
mg
61
%
Natrium
277
mg
12
%
Kalium
523
mg
15
%
Kolhydrater
2
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
0.2
g
0
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
2537
IU
51
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Kalcium
130
mg
13
%
Järn
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord fetaost, Köttbullar, LCHF
1 svar på ”LCHF-köttbullar med spenat och fetaost”
Detta recept var precis vad jag behövde för att variera min vardagsmat. Det var enkelt att göra och smakade helt fantastiskt. Jag är så tacksam för detta