...
Ljuvliga Sous Vide-kycklinglårfileér recept

Ljuvliga Sous Vide-kycklinglårfileér

Dessa sous vide-kycklinglårfileér är perfekta för en lättlagad och näringsrik huvudrätt. Sous vide-metoden gör att kycklinglårfileérna behåller sin saftighet och blir möra utan att bli torra eller sega.
Portioner 4
Kalorier 283 kcal
förb10 minuter
Till.tid2 timmar 30 minuter
Totalt2 timmar 40 minuter
4

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfileér
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Fyll en stor kastrull med vatten och sätt sous vide-apparaten i vattnet enligt tillverkarens instruktioner. Ställ temperaturen på 65°C.
  • Krydda kycklinglårfileérna med salt, paprika, vitlökspulver, torkad timjan och olivolja.
  • Lägg kycklinglårfileérna i vakuumförpackningspåsar och använd en vakuumförpackningsmaskin för att försegla påsarna.
  • När vattnet i kastrullen har nått den önskade temperaturen, sänk ner påsarna med kycklinglårfileérna i vattnet.
  • Låt kycklingen tillagas sous vide i 2-3 timmar.
  • Ta upp påsarna ur vattnet och öppna dem försiktigt. Ta ut kycklinglårfileérna och torka dem försiktigt med hushållspapper.
  • Värm upp en stekpanna med olivolja på hög värme. Stek kycklinglårfileérna i 1-2 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och krispiga.
  • Servera kycklinglårfileérna med en sallad, grönsaker, eller ditt val av tillbehör.

Recept anteckningar

  • Kontrollera att sous vide-apparaten är väl rengjord och fungerar korrekt innan du börjar tillaga.
  • Om du inte har en vakuumförpackningsmaskin kan du använda zip-påsar och trycka ut luften så mycket som möjligt innan du stänger påsen.
  • Torka av kycklinglårfileérna ordentligt med hushållspapper innan du steker dem för att få en krispig yta.
  • Sous vide-metoden gör att kycklinglårfileérna blir otroligt saftiga och möra, så se till att inte överkoka dem när du steker dem.

recept näringsinnehåll

Ljuvliga Sous Vide-kycklinglårfileér Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
283
% Daily Value*
Fat
 
22
g
34
%
Mättat fett
 
6
g
38
%
Transfett
 
0.1
g
Fleromättat fett
 
4
g
Enkelomättat fett
 
10
g
Kolesterol
 
111
mg
37
%
Natrium
 
669
mg
29
%
Kalium
 
249
mg
7
%
Kolhydrater
 
1
g
0
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Socker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
100
IU
2
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
 
5
mg
25
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.4
mg
20
%
Vitamin B12
 
1
µg
17
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Vitamin D
 
0.1
µg
1
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
10
µg
10
%
Kalcium
 
17
mg
2
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
5
µg
1
%
Järn
 
1
mg
6
%
Manganese
 
0.1
mg
5
%
Magnesium
 
23
mg
6
%
Phosphorus
 
183
mg
18
%
Selenium
 
21
µg
30
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Sous Vide Kyckling

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *