Ljuvliga Sous Vide-kycklinglårfileér
Dessa sous vide-kycklinglårfileér är perfekta för en lättlagad och näringsrik huvudrätt. Sous vide-metoden gör att kycklinglårfileérna behåller sin saftighet och blir möra utan att bli torra eller sega.
Portioner 4
Kalorier 283 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid2 timmar t 30 minuter minuter
Totalt2 timmar t 40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 4 kycklinglårfileér
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk olivolja
Instruktioner
- Fyll en stor kastrull med vatten och sätt sous vide-apparaten i vattnet enligt tillverkarens instruktioner. Ställ temperaturen på 65°C.
- Krydda kycklinglårfileérna med salt, paprika, vitlökspulver, torkad timjan och olivolja.
- Lägg kycklinglårfileérna i vakuumförpackningspåsar och använd en vakuumförpackningsmaskin för att försegla påsarna.
- När vattnet i kastrullen har nått den önskade temperaturen, sänk ner påsarna med kycklinglårfileérna i vattnet.
- Låt kycklingen tillagas sous vide i 2-3 timmar.
- Ta upp påsarna ur vattnet och öppna dem försiktigt. Ta ut kycklinglårfileérna och torka dem försiktigt med hushållspapper.
- Värm upp en stekpanna med olivolja på hög värme. Stek kycklinglårfileérna i 1-2 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Servera kycklinglårfileérna med en sallad, grönsaker, eller ditt val av tillbehör.
Recept anteckningar
- Kontrollera att sous vide-apparaten är väl rengjord och fungerar korrekt innan du börjar tillaga.
- Om du inte har en vakuumförpackningsmaskin kan du använda zip-påsar och trycka ut luften så mycket som möjligt innan du stänger påsen.
- Torka av kycklinglårfileérna ordentligt med hushållspapper innan du steker dem för att få en krispig yta.
- Sous vide-metoden gör att kycklinglårfileérna blir otroligt saftiga och möra, så se till att inte överkoka dem när du steker dem.
Måltid Middag
Kök Internationellt
recept näringsinnehåll
Ljuvliga Sous Vide-kycklinglårfileér Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
283
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Mättat fett
6
g
38
%
Transfett
0.1
g
Fleromättat fett
4
g
Enkelomättat fett
10
g
Kolesterol
111
mg
37
%
Natrium
669
mg
29
%
Kalium
249
mg
7
%
Kolhydrater
1
g
0
%
Fiber
0.3
g
1
%
Socker
0.03
g
0
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
100
IU
2
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
5
mg
25
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.4
mg
20
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
10
µg
10
%
Kalcium
17
mg
2
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
5
µg
1
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
23
mg
6
%
Phosphorus
183
mg
18
%
Selenium
21
µg
30
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Sous Vide Kyckling