...
Mandel-Citrus Symfoni i Pavlovaform recept

Mandel-Citrus Symfoni i Pavlovaform

AnnaAnna
Denna delikata efterrätt kombinerar söt maräng med en rik mandelkräm, toppad med fräsch citrus och knapriga, saltrostade mandlar. En perfekt balans av smaker och texturer för en utsökt dessertupplevelse.
Portioner 4 portioner
Kalorier 327 kcal
förb15 minuter
Till.tid1 timme 40 minuter
Totalt1 timme 55 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 1 krm ättika
  • 2 st äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g skållade mandlar
  • Blodapelsin
  • Apelsin
  • Clementin
  • Saltrostad mandel

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 125 grader Celsius.
  • Börja med att vispa 3 st äggvitor och hälften av sockret tills det bildas vita toppar.
  • Fortsätt vispa i resterande socker, 1 msk maizena och 1 krm ättika tills marängen blir blank och fin.
  • Spritsa ut marängen som en krans på ett bakplåtspapper.
  • Grädda marängkransen i ugnen i cirka 1,5 timmar.
  • Efter gräddning, stäng av ugnen och låt marängen stå kvar med luckan på glänt i några timmar för att torka.
  • Gör mandelkrämen genom att vispa ihop 2 st äggulor, 3 msk florsocker och 1 tsk vaniljsocker till en fluffig kräm.
  • I en separat skål, vispa 2 dl vispgrädde ganska hårt.
  • Hacka 75 g skållade mandlar grovt och blanda dem med den vispade grädden och äggulekrämen.
  • Klicka mandelkrämen på den avsvalnade marängkransen.
  • Lägg på skivor av Blodapelsin, Apelsin och Clementin ovanpå krämen.
  • Avsluta med att strö över grovt hackad saltrostad mandel.
  • Servera marängkransen direkt.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Mandel-Citrus Symfoni i Pavlovaform Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
327
% Daily Value*
Fat
 
12
g
18
%
Mättat fett
 
7
g
44
%
Fleromättat fett
 
0.5
g
Enkelomättat fett
 
3
g
Kolesterol
 
43
mg
14
%
Natrium
 
7
mg
0
%
Kalium
 
77
mg
2
%
Kolhydrater
 
57
g
19
%
Socker
 
55
g
61
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
350
IU
7
%
Vitamin B1
 
0.02
mg
1
%
Vitamin B2
 
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
 
0.04
mg
0
%
Vitamin B5
 
0.2
mg
2
%
Vitamin B6
 
0.02
mg
1
%
Vitamin B12
 
0.2
µg
3
%
Vitamin D
 
0.2
µg
1
%
Vitamin E
 
0.3
mg
2
%
Vitamin K
 
1
µg
1
%
Kalcium
 
52
mg
5
%
Copper
 
0.01
mg
1
%
Folate
 
2
µg
1
%
Järn
 
0.1
mg
1
%
Manganese
 
0.003
mg
0
%
Magnesium
 
6
mg
2
%
Phosphorus
 
47
mg
5
%
Selenium
 
1
µg
1
%
Zinc
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord efterrätt, Mandelkräm, Vinterpavlova

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *