...
Mandelkubbar med choklad och kokos recept

Mandelkubbar med choklad och kokos

Delikata mandelkubbar med en krispig botten, ett lager av choklad och täckt med kokos.
Portioner 8
Kalorier 455 kcal
förb15 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt35 minuter
8

Ingredienser

  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk strösocker
  • 125 g smör smält
  • 100 g mörk choklad smält
  • 1 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.
  • Tillsätt det smälta smöret och rör tills du får en jämn smet.
  • Tryck smeten i en form med löstagbar kant (20 cm i diameter).
  • Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Häll den smälta chokladen över kakan när den har svalnat lite. Strö kokosflingorna över chokladen.
  • Låt kakan svalna helt och ställ sedan i kylen i ett par timmar tills chokladen har stelnat.
  • Skär upp kakan i bitar och servera.
Måltid Fika

recept näringsinnehåll

Mandelkubbar med choklad och kokos Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
455
% Daily Value*
Fat
 
36
g
55
%
Mättat fett
 
19
g
119
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
5
g
Kolesterol
 
34
mg
11
%
Natrium
 
322
mg
14
%
Kalium
 
181
mg
5
%
Kolhydrater
 
30
g
10
%
Fiber
 
6
g
25
%
Socker
 
8
g
9
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
395
IU
8
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Kalcium
 
58
mg
6
%
Järn
 
3
mg
17
%
Caffeine
 
10
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bakning, choklad, kokos, mandelkubbar

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *