Mandelkubbar med choklad och kokos
Delikata mandelkubbar med en krispig botten, ett lager av choklad och täckt med kokos.
Portioner 8
Kalorier 455 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8
Ingredienser
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 msk strösocker
- 125 g smör smält
- 100 g mörk choklad smält
- 1 dl kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.
- Tillsätt det smälta smöret och rör tills du får en jämn smet.
- Tryck smeten i en form med löstagbar kant (20 cm i diameter).
- Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
- Häll den smälta chokladen över kakan när den har svalnat lite. Strö kokosflingorna över chokladen.
- Låt kakan svalna helt och ställ sedan i kylen i ett par timmar tills chokladen har stelnat.
- Skär upp kakan i bitar och servera.
recept näringsinnehåll
Mandelkubbar med choklad och kokos Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
455
% Daily Value*
Fat
36
g
55
%
Mättat fett
19
g
119
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
34
mg
11
%
Natrium
322
mg
14
%
Kalium
181
mg
5
%
Kolhydrater
30
g
10
%
Fiber
6
g
25
%
Socker
8
g
9
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
395
IU
8
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Kalcium
58
mg
6
%
Järn
3
mg
17
%
Caffeine
10
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakning, choklad, kokos, mandelkubbar