Mjölkfria pannkakor med russin
Detta är ett recept på mjölkfria pannkakor med russin. Det tar totalt 25 minuter att förbereda och tillaga. För att göra receptet behöver du följande ingredienser: vetemjöl, salt, ägg, mandeldryck, vatten, socker eller rårörsocker, russin och mjölkfritt margarin. För att servera behöver du sojabaserad vispgrädde.
Portioner 4
Kalorier 380 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 ägg
- 2 1/4 dl mandeldryck
- 2 msk vatten kallt
- 2 msk socker eller rårörsocker
- 1 dl russin
- 1 msk mjölkfritt margarin till stekning
Till servering
- 1 dl vispgrädde sojabaserad
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt, ägg, mandeldryck, kallt vatten och socker i en skål och blanda till en slät konsistens.
- Tillsätt russin.
- Värm upp en stekpanna till hög värme och tillsätt lite margarin.
- Efter att margarinet har smält, häll i pannkakssmeten så att ett tunt lager täcker botten av pannan. Stek pannkakorna tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Till servering:
- Vispa upp sojabaserad vispgrädde med hjälp av en elvisp.
- Vispa tills du får en ganska fast konsistens.
Recept anteckningar
- Om du vill göra receptet glutenfritt kan du använda en glutenfri mjölblandning istället för vetemjöl.
- Om du inte gillar russin kan du byta ut dem mot något annat torkat eller färskt frukt.
- För att göra pannkakorna extra fluffiga kan du tillsätta en tesked bakpulver till smeten.
- Om du vill ha en mildare smak kan du byta ut mandeldrycken mot en annan mjölkfri dryck, som havremjölk eller risdryck.
- För att undvika att pannkakorna fastnar i stekpannan kan du använda en non-stick panna eller använda en liten mängd olja istället för margarin.
- Om du vill göra pannkakorna veganvänliga kan du byta ut äggen mot en äggersättning, som till exempel chiafrön eller linfrön blandade med vatten.
recept näringsinnehåll
Mjölkfria pannkakor med russin Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
380
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Mättat fett
5
g
31
%
Transfett
0.02
g
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
101
mg
34
%
Natrium
428
mg
19
%
Kalium
321
mg
9
%
Kolhydrater
62
g
21
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
8
g
9
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
424
IU
8
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
119
mg
12
%
Järn
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Pannkakor