...
Mjuka chokladchip kakor recept

Mjuka chokladchip kakor

Detta är de bästa mjuka chokladchipkakorna! Inget speciellt utrustning eller kylande tid krävs! Bara en enkel, okomplicerad, otroligt läcker, degig men ändå fullt bakad chokladchipkaka som visar upp sig perfekt varje gång!
Portioner 12
Kalorier 234 kcal
förb10 minuter
Till.tid10 minuter
Totalt20 minuter
12

Ingredienser

  • 115 g saltat smör
  • 100 g socker
  • 50 g ljusbrunt socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 ägg
  • 190 g mjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 130 g chokladchips

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader C. Smält smöret i mikrovågsugnen i cirka 40 sekunder. Det ska inte vara hett – men det ska vara nästan helt i flytande form. Med en stående mixer eller elektriska vispar, vispa smöret med sockret tills det är krämigt. Tillsätt vanilj och ägget; vispa på låg hastighet tills det precis är inkorporerat – 10-15 sekunder eller så (om du vispar ägget för länge, kommer kakorna att bli styva).
  • Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda tills smulor bildas. Använd dina händer för att pressa smulorna ihop till en deg. Det bör bilda en stor boll som är lätt att hantera (precis vid stadiet mellan ’våt’ deg och ’torr’ deg). Tillsätt chokladchipsen och inkorporera med dina händer.
  • Rulla degen till 12 stora bollar (eller 9 för STORA fantastiska kakor) och placera på en bakplåt. Baka i 9-11 minuter tills kakorna ser puffiga och torra ut och precis knappt gyllene. Varning, vänner: ÖVERBAKA INTE. Detta råd är förmodligen skrivet på varje kakrecept överallt, men detta är väsentligt för att hålla kakorna mjuka. Ta ut dem även om de ser ut som om de inte är klara ännu (se bild i inlägget). De kommer att vara bleka och puffiga.
  • Låt dem svalna på plåten i en bra 30 minuter eller så (jag menar, okej, ät fyra eller fem men låt sedan resten av dem svalna). De kommer att sjunka ner och förvandlas till dessa täta, smöriga, mjuka kakor som är de bästa i hela landet. Dessa bör förbli mjuka i många dagar om de förvaras i en lufttät behållare. Jag gillar också att frysa dem.
Måltid Fika
Typ av rätt Kakor

recept näringsinnehåll

Mjuka chokladchip kakor Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
234
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Mättat fett
 
7
g
44
%
Transfett
 
0.3
g
Fleromättat fett
 
0.4
g
Enkelomättat fett
 
2
g
Kolesterol
 
34
mg
11
%
Natrium
 
81
mg
4
%
Kalium
 
61
mg
2
%
Kolhydrater
 
31
g
10
%
Fiber
 
0.4
g
2
%
Socker
 
19
g
21
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
259
IU
5
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
 
0.01
mg
1
%
Vitamin B12
 
0.1
µg
2
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Vitamin D
 
0.1
µg
1
%
Vitamin E
 
0.3
mg
2
%
Vitamin K
 
1
µg
1
%
Kalcium
 
18
mg
2
%
Copper
 
0.03
mg
2
%
Folate
 
31
µg
8
%
Järn
 
1
mg
6
%
Manganese
 
0.1
mg
5
%
Magnesium
 
5
mg
1
%
Phosphorus
 
27
mg
3
%
Selenium
 
7
µg
10
%
Zinc
 
0.2
mg
1
%
Alcohol
 
0.03
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord chokladchip kakor

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *