Mjukt och saftigt stekpannebröd
Detta recept ger ett härligt stekpannebröd med en mjuk och saftig konsistens. Brödet är lätt att göra och passar perfekt till förrätt, lunch eller som en söt efterrätt.
Portioner 1 bröd
Kalorier 1126 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
1 bröd
Ingredienser
- 2 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk jäst
- 1 ägg vispat
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm tills det är ljummet (cirka 37 grader C).
- Rör ner salt, mjöl och jäst i mjölblandningen.
- Tillsätt det vispade ägget och rör om tills degen är jämn.
- Låt degen jäsa i en skål täckt med plastfolie i 30 minuter.
- Värm en stekpanna på medelvärme. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 1 cm tjock platta.
- Lägg brödet i stekpannan och stek på båda sidorna tills det är gyllenbrunt.
- Låt brödet svalna lite innan du skär upp det och serverar det.
Recept anteckningar
- Du kan tillsätta olika smaksättningar som t ex kryddor, frön eller torkade frukter till degen innan du steker brödet.
- Om du vill göra ett lite större bröd kan du enkelt dubbla receptet.
recept näringsinnehåll
Mjukt och saftigt stekpannebröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1126
% Daily Value*
Fat
54
g
83
%
Mättat fett
31
g
194
%
Transfett
2
g
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
14
g
Kolesterol
295
mg
98
%
Natrium
2795
mg
122
%
Kalium
648
mg
19
%
Kolhydrater
129
g
43
%
Fiber
7
g
29
%
Socker
10
g
11
%
Protein
33
g
66
%
Vitamin A
1811
IU
36
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Kalcium
310
mg
31
%
Järn
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bröd, Enkelt, mjukt, saftigt, Stekpannebröd, vegetariskt