...
Mjukt och saftigt stekpannebröd recept

Mjukt och saftigt stekpannebröd

Detta recept ger ett härligt stekpannebröd med en mjuk och saftig konsistens. Brödet är lätt att göra och passar perfekt till förrätt, lunch eller som en söt efterrätt.
Portioner 1 bröd
Kalorier 1126 kcal
förb10 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt30 minuter
1 bröd

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk jäst
  • 1 ägg vispat

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm tills det är ljummet (cirka 37 grader C).
  • Rör ner salt, mjöl och jäst i mjölblandningen.
  • Tillsätt det vispade ägget och rör om tills degen är jämn.
  • Låt degen jäsa i en skål täckt med plastfolie i 30 minuter.
  • Värm en stekpanna på medelvärme. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 1 cm tjock platta.
  • Lägg brödet i stekpannan och stek på båda sidorna tills det är gyllenbrunt.
  • Låt brödet svalna lite innan du skär upp det och serverar det.

Recept anteckningar

  • Du kan tillsätta olika smaksättningar som t ex kryddor, frön eller torkade frukter till degen innan du steker brödet.
  • Om du vill göra ett lite större bröd kan du enkelt dubbla receptet.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Mjukt och saftigt stekpannebröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1126
% Daily Value*
Fat
 
54
g
83
%
Mättat fett
 
31
g
194
%
Transfett
 
2
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
14
g
Kolesterol
 
295
mg
98
%
Natrium
 
2795
mg
122
%
Kalium
 
648
mg
19
%
Kolhydrater
 
129
g
43
%
Fiber
 
7
g
29
%
Socker
 
10
g
11
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
1811
IU
36
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Kalcium
 
310
mg
31
%
Järn
 
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bröd, Enkelt, mjukt, saftigt, Stekpannebröd, vegetariskt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *