...
Morotskaka recept

Morotskaka

Morotskaka, ofta känd som den ultimata kakklassikern, är det perfekta valet för ditt eftermiddagskaffe. Med sin utsökta kombination av saftig kaka och en krämig glasyr gjord av färskost, florsocker och färskpressad citronjuice, är detta recept överraskande enkelt att följa. Baka din egen hemgjorda morotskaka idag!
Portioner 10 bitar
Kalorier 377 kcal
förb1 timme
Till.tid40 minuter
Totalt1 timme 40 minuter
10 bitar

Ingredienser

Kakan

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl morötter finrivna
  • 1 dl rapsolja neutral

Glasyr

  • 300 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citronjuice färskpressad

Garnering

  • valnötter till garnering

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form­, cm 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  • Blanda 3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat, 3 tsk kanel och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa 3 ägg och 3 dl strösocker pösigt i en annan bunke. Tillsätt de rivna 3 dl morötterna och 1 dl rapsolja. Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
  • Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg kakan på ett fat.

Glasyr

  • Vispa ihop 300 g färskost, 3 dl florsocker och 1 tsk citronjuicemed elvisp i några minuter tills det blivit en jämn och fluffig smet. Bred glasyren över kakan. Garnera med valnötter.
Måltid Fika
Kök svenskt
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Morotskaka Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
377
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Mättat fett
 
2
g
13
%
Transfett
 
0.01
g
Fleromättat fett
 
7
g
Enkelomättat fett
 
2
g
Kolesterol
 
55
mg
18
%
Natrium
 
371
mg
16
%
Kalium
 
185
mg
5
%
Kolhydrater
 
57
g
19
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
32
g
36
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
5127
IU
103
%
Vitamin B1
 
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
 
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
 
2
mg
10
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.3
µg
5
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Vitamin D
 
0.3
µg
2
%
Vitamin E
 
3
mg
20
%
Vitamin K
 
4
µg
4
%
Kalcium
 
53
mg
5
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
71
µg
18
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.4
mg
20
%
Magnesium
 
15
mg
4
%
Phosphorus
 
120
mg
12
%
Selenium
 
18
µg
26
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Morotskaka

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *