Morotskake-Äggtoddy Fusion
Denna unika och smakrika dryck kombinerar den traditionella kryddigheten av rom med den söta och jordiga smaken av morotsjuice, förhöjd av varma kryddor som kanel, kardemumma och ingefära. Perfekt som en uppfriskande och annorlunda.
Portioner 2 portioner
Kalorier 143 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid0 minuter minuter
Frys1 timme t
Totalt1 timme t 10 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
2 portioner
Ingredienser
- 4 msk florsocker
- 2 st äggulor
- 4 msk rom kan uteslutas för ett alkoholfritt alternativ
- 4 dl standardmjölk
- 4 msk morotsjuice
- 1 krm kanel
- 0.5 krm kardemumma
- 0.5 krm malen ingefära
- 2 msk lätt vispad grädde
Instruktioner
- Börja med att vispa ihop 4 msk florsocker och 2 st äggulor tills blandningen blir vit och porös.
- Vispa sedan i 4 msk rom (eller uteslut detta för ett alkoholfritt alternativ).
- Tillsätt 4 dl standardmjölk, 4 msk morotsjuice och kryddorna (1 krm kanel, 0.5 krm kardemumma och 0.5 krm malen ingefära) till blandningen. Vispa allt väl.
- Låt blandningen stå kallt, helst i kylskåp, i ungefär 1 timme.
- Servera drycken i kalla glas.
- Toppa varje glas med en sked lätt vispad grädde precis innan servering.
recept näringsinnehåll
Morotskake-Äggtoddy Fusion Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
143
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Mättat fett
4
g
25
%
Fleromättat fett
0.4
g
Enkelomättat fett
2
g
Kolesterol
37
mg
12
%
Natrium
106
mg
5
%
Kalium
318
mg
9
%
Kolhydrater
12
g
4
%
Fiber
0.4
g
2
%
Socker
11
g
12
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
731
IU
15
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
0.3
mg
2
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Vitamin D
2
µg
13
%
Vitamin E
0.2
mg
1
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
275
mg
28
%
Folate
2
µg
1
%
Järn
0.2
mg
1
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
27
mg
7
%
Phosphorus
223
mg
22
%
Selenium
5
µg
7
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Äggtoddy, Morotskaka