Ost och broccolipaj med tomatsallad
Ost och broccolipaj med tomatsallad recept
Portioner 4
Kalorier 826 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
Ostpaj
- matfett till formen
- 250 g färsk pajdeg gärna fullkorn
- 1 rödlök
- 250 g broccoli
- 2 tsk olja
- 175 g bacon
- 6 ägg
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 1/2 dl prästost riven
Tomatsallad
- 2 msk soltorkade tomater tapenade
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 1/2 msk olivolja
- 500 g plommontomater
- 20 g basilika färsk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Ostpaj
- Smörj en pajform, 28 cm i diameter (för 4 port) med matfettet. Rulla ut pajdegen i formen.
- Skala och hacka löken fint.
- Ansa och skär broccolin i tunna bitar. Stek broccolin i oljan i en stekpanna några minuter. Rör i hälften av löken tillsammans med baconet (spara den andra hälften av löken till salladen). Stek ytterligare någon minut. Lägg fräset i pajformen.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll i pajformen och strö över osten. Sätt in pajen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
- Öppna timer: 25 minuter
Tomatsallad
- Blanda resten av den hackade löken med tapenade, vinäger och olivolja. Skär tomaterna i bitar och hacka basilikan och vänd ner i dressingen. Krydda med salt och peppar.
- Servera tomatsalladen med pajen.
recept näringsinnehåll
Ost och broccolipaj med tomatsallad Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
826
% Daily Value*
Fat
54
g
83
%
Mättat fett
18
g
113
%
Transfett
0.03
g
Fleromättat fett
12
g
Enkelomättat fett
19
g
Kolesterol
293
mg
98
%
Natrium
1585
mg
69
%
Kalium
977
mg
28
%
Kolhydrater
55
g
18
%
Fiber
8
g
33
%
Socker
11
g
12
%
Protein
33
g
66
%
Vitamin A
2574
IU
51
%
Vitamin C
77
mg
93
%
Kalcium
487
mg
49
%
Järn
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Paj