...
Ostig Gräddad Spenat recept

Ostig Gräddad Spenat

Detta recept på gräddad spenat är oemotståndligt ostigt och perfekt för alla tillfällen. Enkelt att göra och mycket bättre än butiksköpt eller frysta varianter. Perfekt för högtider som Thanksgiving!
Portioner 10 portioner
Kalorier 147 kcal
förb10 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt30 minuter
10 portioner

Ingredienser

Spenat

  • 850 g färsk spenat, grovt hackad

Övriga ingredienser

  • 60 g smör
  • 3 msk vitlök, finhackad
  • 1.25 dl grädde
  • 6 skivor provoloneost rivna i små bitar
  • 1 dl Parmesanost, färskriven
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Förbered alla ingredienser.
  • Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i spenaten; koka och rör om tills den vissnat.
  • Sila av spenaten i en sil, pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  • Smält smöret i samma stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök; koka och rör om tills de är mjuka, cirka 5 minuter.
  • Lägg tillbaka spenaten och rör i grädden.
  • Tillsätt provoloneost och rör om tills osten smält och täcker spenaten.
  • Rör i Parmesanost. Fortsätt att koka och rör om tills blandningen tjocknat.
  • Smaka av med salt och peppar; servera varmt.

Recept anteckningar

Prova att byta ut några av ingredienserna för en personlig touch. Du kan även tillsätta lite bacon för extra smak!

recept näringsinnehåll

Ostig Gräddad Spenat Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
147
% Daily Value*
Fat
 
12
g
18
%
Mättat fett
 
8
g
50
%
Transfett
 
0.2
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
3
g
Kolesterol
 
34
mg
11
%
Natrium
 
274
mg
12
%
Kalium
 
499
mg
14
%
Kolhydrater
 
4
g
1
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
1
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
8388
IU
168
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
 
0.2
mg
10
%
Vitamin B12
 
0.2
µg
3
%
Vitamin C
 
24
mg
29
%
Vitamin D
 
0.3
µg
2
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
412
µg
392
%
Kalcium
 
217
mg
22
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
166
µg
42
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
73
mg
18
%
Phosphorus
 
123
mg
12
%
Selenium
 
4
µg
6
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Gräddad, Ostig, Sidrätt, spenat, Thanksgiving

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *