Ostig Gräddad Spenat
Detta recept på gräddad spenat är oemotståndligt ostigt och perfekt för alla tillfällen. Enkelt att göra och mycket bättre än butiksköpt eller frysta varianter. Perfekt för högtider som Thanksgiving!
Portioner 10 portioner
Kalorier 147 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
10 portioner
Ingredienser
Spenat
- 850 g färsk spenat, grovt hackad
Övriga ingredienser
- 60 g smör
- 3 msk vitlök, finhackad
- 1.25 dl grädde
- 6 skivor provoloneost rivna i små bitar
- 1 dl Parmesanost, färskriven
- salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Förbered alla ingredienser.
- Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i spenaten; koka och rör om tills den vissnat.
- Sila av spenaten i en sil, pressa ut så mycket vätska som möjligt.
- Smält smöret i samma stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök; koka och rör om tills de är mjuka, cirka 5 minuter.
- Lägg tillbaka spenaten och rör i grädden.
- Tillsätt provoloneost och rör om tills osten smält och täcker spenaten.
- Rör i Parmesanost. Fortsätt att koka och rör om tills blandningen tjocknat.
- Smaka av med salt och peppar; servera varmt.
Recept anteckningar
Prova att byta ut några av ingredienserna för en personlig touch. Du kan även tillsätta lite bacon för extra smak!
Måltid Tillbehör
Kök Amerikanskt
recept näringsinnehåll
Ostig Gräddad Spenat Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
147
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Mättat fett
8
g
50
%
Transfett
0.2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
34
mg
11
%
Natrium
274
mg
12
%
Kalium
499
mg
14
%
Kolhydrater
4
g
1
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
1
g
1
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
8388
IU
168
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
0.2
mg
10
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamin C
24
mg
29
%
Vitamin D
0.3
µg
2
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
412
µg
392
%
Kalcium
217
mg
22
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
166
µg
42
%
Järn
2
mg
11
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
73
mg
18
%
Phosphorus
123
mg
12
%
Selenium
4
µg
6
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Gräddad, Ostig, Sidrätt, spenat, Thanksgiving