Oxfilé med rostade klyftpotatis
Detta är en maffig och smakrik rätt med oxfilé och rostade klyftpotatis som gör det till en perfekt middag för helgen eller speciella tillfällen.
Portioner 4
Kalorier 806 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 800 g oxfilé ca 200g vardera
- 1 kg potatis klyftpotatis
- 2 msk olivolja
- 2 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 vitlöksklyftor pressade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader C (180 grader C för varmluftsugn).
- Skär klyftpotatisen i jämna bitar och lägg dem i en stor skål. Tillsätt olivolja, timjan, salt, svartpeppar och pressad vitlök. Rör om tills potatisen är väl täckt.
- Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 25 minuter.
- Medan potatisen rostar, värm en stekpanna över hög värme. Salta och peppra oxfiléerna på båda sidor. Stek oxfiléerna i stekpannan i ca 3-4 minuter per sida för rar eller ca 5-6 minuter per sida för medium. Låt vila i 5 minuter innan du skär upp den.
- Servera oxfilén med rostade klyftpotatis och valfria tillbehör.
Recept anteckningar
- Du kan ersätta oxfilé med annat kött eller göra det vegetariskt med exempelvis portobello svamp.
recept näringsinnehåll
Oxfilé med rostade klyftpotatis Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
806
% Daily Value*
Fat
51
g
78
%
Mättat fett
19
g
119
%
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
24
g
Kolesterol
140
mg
47
%
Natrium
695
mg
30
%
Kalium
1676
mg
48
%
Kolhydrater
45
g
15
%
Fiber
6
g
25
%
Socker
2
g
2
%
Protein
42
g
84
%
Vitamin A
54
IU
1
%
Vitamin C
51
mg
62
%
Kalcium
52
mg
5
%
Järn
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord helgmiddag, klyftpotatis, maffig, Oxfilé, rostade, smakrik, speciella tillfällen.