...
Oxfilé med rostade klyftpotatis recept

Oxfilé med rostade klyftpotatis

Detta är en maffig och smakrik rätt med oxfilé och rostade klyftpotatis som gör det till en perfekt middag för helgen eller speciella tillfällen.
Portioner 4
Kalorier 806 kcal
förb10 minuter
Till.tid30 minuter
Totalt40 minuter
4

Ingredienser

  • 800 g oxfilé ca 200g vardera
  • 1 kg potatis klyftpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor pressade

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader C (180 grader C för varmluftsugn).
  • Skär klyftpotatisen i jämna bitar och lägg dem i en stor skål. Tillsätt olivolja, timjan, salt, svartpeppar och pressad vitlök. Rör om tills potatisen är väl täckt.
  • Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 25 minuter.
  • Medan potatisen rostar, värm en stekpanna över hög värme. Salta och peppra oxfiléerna på båda sidor. Stek oxfiléerna i stekpannan i ca 3-4 minuter per sida för rar eller ca 5-6 minuter per sida för medium. Låt vila i 5 minuter innan du skär upp den.
  • Servera oxfilén med rostade klyftpotatis och valfria tillbehör.

Recept anteckningar

  • Du kan ersätta oxfilé med annat kött eller göra det vegetariskt med exempelvis portobello svamp.
Måltid Middag

recept näringsinnehåll

Oxfilé med rostade klyftpotatis Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
806
% Daily Value*
Fat
 
51
g
78
%
Mättat fett
 
19
g
119
%
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
24
g
Kolesterol
 
140
mg
47
%
Natrium
 
695
mg
30
%
Kalium
 
1676
mg
48
%
Kolhydrater
 
45
g
15
%
Fiber
 
6
g
25
%
Socker
 
2
g
2
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
54
IU
1
%
Vitamin C
 
51
mg
62
%
Kalcium
 
52
mg
5
%
Järn
 
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord helgmiddag, klyftpotatis, maffig, Oxfilé, rostade, smakrik, speciella tillfällen.

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *