Oxpytt
Oxpytt är en klassisk svensk rätt som traditionellt tillagas med stekta kött- och potatisresterna. Detta gör det till en utmärkt rätt för att återanvända mat och minska matsvinn. Oxpytt är enkel att laga och kan varieras efter vad du har i kylskåpet.
Portioner 4
Kalorier 357 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 700 gr potatis
- 300 gr oxfilé
- 1 gul lök
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk dragon torkad
- 1 krm rosmarin torkad
- salt o peppar
- olivolja
- rödbetor
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i små tärningar.
- Skär köttet i tärningar. Hacka löken
- Stek potatisen i olivolja med salt o peppar tills den börjar mjukna. Lägg undan potatisen på en tallrik.
- Stek köttet i olivolja med lök, vitlökspulver, paprikapulver, dragon, rosmarin, salt o peppar.
- Tillsätt potatisen när köttet är genomstekt och stek tills potatisen är helt färdig.
- Servera med några skivor av rödbetor eller stekt ägg.
recept näringsinnehåll
Oxpytt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
357
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Mättat fett
7
g
44
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
7
g
Kolesterol
53
mg
18
%
Natrium
50
mg
2
%
Kalium
1043
mg
30
%
Kolhydrater
34
g
11
%
Fiber
5
g
21
%
Socker
3
g
3
%
Protein
18
g
36
%
Vitamin A
279
IU
6
%
Vitamin C
37
mg
45
%
Kalcium
43
mg
4
%
Järn
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord oxpytt, pytt, Pyttipanna