...
Oxpytt recept

Oxpytt

Oxpytt är en klassisk svensk rätt som traditionellt tillagas med stekta kött- och potatisresterna. Detta gör det till en utmärkt rätt för att återanvända mat och minska matsvinn. Oxpytt är enkel att laga och kan varieras efter vad du har i kylskåpet.
Portioner 4
Kalorier 357 kcal
förb10 minuter
Till.tid15 minuter
Totalt25 minuter
4

Ingredienser

  • 700 gr potatis
  • 300 gr oxfilé
  • 1 gul lök
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk dragon torkad
  • 1 krm rosmarin torkad
  • salt o peppar
  • olivolja
  • rödbetor

Instruktioner

  • Skala och skär potatisen i små tärningar.
  • Skär köttet i tärningar. Hacka löken
  • Stek potatisen i olivolja med salt o peppar tills den börjar mjukna. Lägg undan potatisen på en tallrik.
  • Stek köttet i olivolja med lök, vitlökspulver, paprikapulver, dragon, rosmarin, salt o peppar.
  • Tillsätt potatisen när köttet är genomstekt och stek tills potatisen är helt färdig.
  • Servera med några skivor av rödbetor eller stekt ägg.
Måltid Lunch, Middag

recept näringsinnehåll

Oxpytt Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
357
% Daily Value*
Fat
 
17
g
26
%
Mättat fett
 
7
g
44
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
7
g
Kolesterol
 
53
mg
18
%
Natrium
 
50
mg
2
%
Kalium
 
1043
mg
30
%
Kolhydrater
 
34
g
11
%
Fiber
 
5
g
21
%
Socker
 
3
g
3
%
Protein
 
18
g
36
%
Vitamin A
 
279
IU
6
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Kalcium
 
43
mg
4
%
Järn
 
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord oxpytt, pytt, Pyttipanna

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *